Gradimir Miladinović prvi stigao do Časnog krsta

0
Gradimir Miladinović prvi stigao do Časnog krsta

ISTOČNO SARAJEVO – Dvadesetpetogodišnji Gradimir Miladinović iz Trebinja prvi je stigao do Časnog krsta na trećem Bogojavljenskom plivanju, održanom danas u rijeci Željeznici u Vojkovićima, opština Istočna Ilidža.

Miladinović je student završne godine Pravnog fakulteta na Palama i zbog nemogućnosti da ide u Trebinje, odlučio je da učestvuje na ovogodišnjem takmičenju u Istočnoj Ilidži.

Ovo mu je četvrti put da pobjeđuje u trci za Časni krst.

„Voda je bila izuzetno hladna, pošto sam Hercegovac, nisam navikao na ovo, ali sam izdržao. Najveći motiv što se takmičim za Časni krst jeste ljubav prema Bogu, a nadam se da će tako biti i ubuduće“, izjavio je novinarima Miladinović, dodajući da se plivanjem aktivno bavio 12 godina.

NJemu je zlatnik, kao nagradu za prvo mjesto, uručio načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Drugoplasirani je bio Dragan Dragović iz Vojkovića, koji je i prošle godine zauzeo istu poziciju, a za sljedeću godinu je poželio da bude „treća sreća“.

Predsjednik Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Vojkovići“ Ranko Skakavac novinarima je rekao da je sve proteklo u najboljem redu.

„Hvala Bogu, bilo je i lijepo vrijeme, posjećenost je bila odlična, a učestvovalo je 18 takmičara, što je rekordan broj do sada. Dužina plivališta je bila 33 metra“, istakao je Skakavac.

Proslava Bogojavljenja počela je danas svetom liturgijom u Crkvi Svetog Petra Dabrobosanskog Zimonjića u Vojkovićima, gdje je obavljen obred osveštanja vode, a nakon toga uslijedila je litija ispred hrama ka mostu, na ulazu u Vojkoviće.

Ovo je treća godina zaredom da je organizovano plivanje za Časni krst u organizaciji Srpske pravoslavne opštine Vojkovići u saradnji sa SKUD „Vojkovići“ i DŽudo klubom „Famos“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments