Grad slavi Svetu Petku Trnovu

0

ZVORNIK – Zvornik će danas, u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“, proslaviti slavu Svetu Petku Trnovu – zaštitnicu ovog grada.

Prema programu obilježavanja, u 9.30 časova u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu biće služena Sveta liturgija, a večernja služba u 17.30 časova u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku.

Nakon večernje službe, litija će proći kroz grad do platoa ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke, gdje će predstavnici grada, sveštenstvo, kumovi i gosti slomiti slavski kolač.

U toku litije, na zvorničkom Spomeniku za 1.080 boraca koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, biće služen pomen i položeni vijenci.

U okviru „Zvorničkog ljeta“, na gradskoj plaži otvoren je Omladinski kamp „Kampomanija“, čiji je organizator Omladinski savjet Zvornik.

Predstavnik Omladinskog savjeta Velemir Šurbat rekao je da u kampu boravi oko 150 mladih iz cijele Republike Srpske.

„Cilj manifestacije je, prije svega, druženje mladih ljudi, da ih odvojimo od interneta, da se upoznaju i razmjenjuju mišljenja“, rekao je Šurbat i dodao da će u okviru „Kampomanije“ biti organizovan obilazak grada, roštilj, te večernji koncert na Gradskoj plaži.

U Domu omladine večeras će u okviru „Zvorničkog ljeta“ biti održano guslarsko veče.

„Zvorničko ljeto“ otvoreno je 2. avgusta, a biće završeno večeras koncertom Halida Bešlića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare