Grad Istočno Sarajevo zaboravio na Trnovo!

0

TRNOVO – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić uputio je danas iz Trnova kritike na račun Grada Istočno Sarajevo koji, kako je rekao, ignoriše potrebe i zahtjeve ove nerazvijene lokalne zajednice u njegovom sastavu.

“Šteta je što Skupština grada Istočno Sarajevo nema dovoljno razumijevanja za opštinu Trnovo, jer ova opština treba sigurno da dobije više sredstava iz onoga što Grad planira i dodjeljuje opštinama”, konstatovao je Radojičić nakon susreta sa načelnikom Opštine Goranom Vujičićem i predsjednikom Skupštine opštine Trnovo
Veljkom Vlaškim.

Radojičić je pozvao gradsku upravu u Istočnom Sarajevu da bolje “pogleda” na opštinu Trnovo, nego što je do sada činila, podsjećajući da je republička uprava u Trnovo uputila finansijsku pomoć u programe stambenog zbrinjavanja, zdravstvene zaštite, sanaciju obdaništa, te turističko-ugostiteljsku oblast.

“Kada je riječ o učešću Republike u finansiranju i sufinasiranju Trnova , treba reći da je ovdje dosta ulagano u zdravstvo, putnu mrežu, a posebno želim da pozdravim rezultate koje je Opština ostvarila na planu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, koje je Trnovo riješilo prije mnogo drugih razvijenijih lokalnih zajednica”, istakao je Radojičić.

On je naveo da su republički organi podržali i orijentaciju vlasti Trnova da razvoj opštine zasniva na iskorišenju turističkih potencijala.

“Mi smo iz sredstava Razvojnog programa podržali program koji se odnosi na Jahorinu, a podršku smo dali i emisiji opštinskih obveznica koje treba da urede novi turističko-ugostiteljski kompleks u Rajskom dolu, za koji Opština cijeni da treba da donese i nova radna mjesta i da obnovi neke stare stari kao što je biio nekada poznati ribnjak u Trnovu”, naglasio je predsjednik Narodne skupštine.

Načelnik Opštine Trnovo Vujičić zahvalio se Radojičiću na posjeti i brizi koju poklanja ovoj lokalnoj zajednici.

“Mi smo mala lokalna zajednica, ali drago nam je da predsjednik Narodne skupštine naše probleme razumije i doživljava kao da smo velika opština u Srpskoj”, rekao je Vujičić novinarima.

On je potvrdio da je Trnovo od Vlade Republike Srpske tražilo da turistički kompleks Rajski do prenese u vlasništvo Opštine jer je za ovo područje dogovoren program sa Vladom Italije, tako da bi uskoro trebalo da počne izgradnja restorana na toj destinaciji.

Prema riječima Vujičića, Trnovo očekuje da Vlada Srpske ima razumijevanje za stanje u ovoj opštini koju karakteriše mali broj stanovnika, te da se moraju očuvati institucije zdravstva, školstva, policije i druge, jer je to bitno da se spriječi odliv stanovnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments