Grad finansira specijalizacije i supspecijalizacije troje ljekara

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas ugovor o refundaciji troškova specijalizacije, odnosno, supspecijalizacije za tri ljekara iz Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, u ukupnom iznosu od 11.300 KM.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je nakon potpisivanja ugovora da je ovo redovna aktivnost grada i već drugi put od decembra 2019. godine da se potpisuju ugovori o refundaciji troškova Bolnici „Srbija“ za specijalizaciju, odnosno supspecijalizaciju njenih kadrova.

„Ovim činom želimo da podstaknemo i sve druge institucije – od lokalnih zajednica, opština na području grada Istočno Sarajevo i cijele regije koja gravitira ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i sve druge institucije sistema da pomognu bolnici kako bi ljekari stekli adekvatna znanja i zvanja koja su nam neophodna kada je u pitanju zdravstvo na području Istočnog Sarajeva“, rekao je Vuković novinarima.

Najavljujući da će do kraja godine, takođe u dogovoru sa menadžmentom Bolnice „Srbija“, biti potpisan novi ugovor o sufinansiranju specijalizanata, Vuković je dodao da je obaveza svih da zdravstveni sistem i stanovnici Istočnog Sarajeva i regije imaju dovoljno obučenih i sposobnih ljekara.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija konstatovao je da je ovo nastavak saradnje grada i bolnice na značajnom projektu kadrovskog jačanja ove zdravstvene ustanove.

„U 2019/2020. godini imamo 14 novih specijalizanata i tri doktora koji su na supspecijalizaciji“, precizirao je Šešlija, koji je uputio apel načelnicima opština da izdvoje određena finansijska sredstva i pomognu pokrivanje troškova specijalizacije bar za ljekare koje dolaze iz njihove lokalne zajednice.

Poručivši da je Bolnica „Srbija“ jedan je od stubova razvoja grada Istočno Sarajevo, Šešlija je dodao da menadžment planski dodjeljuje specijalizacije i supspecijalizacije.

Gradska uprava obavezala se da će u trajanju od jedne godine finansirati troškove specijalizacije iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije za Olivera Eleza, specijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Milicu Šupić i supspecijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Adrijanu Milidrag-Košarac.

Elez je istakao da je riječ o značajnoj i dobrodošloj pomoći za njegovo i stručno usavršavanje njegovih koleginica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare