Gospojinske svečanosti počinju manifestacijom „Noćni market“

10

Načelnik opštine Pale Boško Jugović najavio je danas da će u petak, 18. avgusta, manifestacijom „Noćni market“, svojevrsnim spojem dobre kupovine i žurke, u Gradskoj pijaci Pale početi Gospojinske svečanosti povodom krsne slave i Dana opštine – Velike Gospojine.

Jugović je izjavio novinarima da želi da „Noćni market“ preraste u tradiciju i da bude prepoznatljiv i za paljansku Gradsku pijacu i ovu opštinu.

On je izrazio zadovoljstvo radom Gradske pijace, ističući da je riječ o „najosjetljivijem projektu“, koji se odnosi ne samo na trgovinu, nego i na pokretanje poljoprivredne proizvodnje na području opštine Pale.

Jugović je naglasio da opština nastoji da kroz program podsticaja i svakodnevne saradnje sa vlasnicima tezgi nađe najbolji model koji će doprinijeti razvoju proizvodnje.

On je nagasio da opština ima dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske te da se već naziru određeni koraci „koji će doprinijeti da Gradska pijaca bude ono što i treba da bude“.

Jugović je istakao da će u okviru svečanosti, između ostalog, biti održan koncert „Ju grupe“ i „OK benda“, kao i niz kulturnih i sportskih događaja.

Upravnik Gradske pijace Pale Nemanja Vučetić rekao je da će manifestacija „Noćni market“, koja se organizuje prvi put, trajati od 18.00 do 24.00 časa.

On je naveo da će na jednom mjestu biti predstavljen veliki broj izlagača voća i povrća, pčelara, dizajneri nakita, proizvođači suvenira i proizvoda iz kućne radinosti, predstavnici vinarija, proizvođači rakija.

„Izlagači će biti iz cijele BiH, sve izložene proizvode biće moguće kupiti po promotivnim cijenama, a u marketu `Z market` biće popust i do 50 odsto na odabrani asortiman proizvoda“, najavio je Vučetić.

(www.palelive.com / Srna)

10 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast! Treba što više ovakvih kulturnih manifestacija, dokle više da nam djeca ginu na magistralama! Da je pameti, svi ovi što učestvuju u trkama svaku noć na 4 trake otišli bi u subotu na noć marketa!!!!
Da se iko normalan pita, kafići bi radili do 22 h, a od 22 h pijaca pa da se na normalnmom mijestu druži omladina. Svka čast još jednom i srećno svim izlagačima!

Draga gospođo, jeste li Vi u mladosti izlazili na pijacu? Malo mi je čudan prijedlog da se mladi druže na pijaci, to više bake rade.

SVI NA PIJACU!

Mladi treba da izlaze u skladu sa svojim vremenom, a vi gevalji mozete i na pijacu

Užasnuta gospođo, „djeca“(a više su to ipak punoljetne osobe) ginu na „magistralama“ zbog već dvije i po decenije upražnjavane seljačke politike u ovom našem malom mistu, zvane „joj, nemoj ga bolan kazniti, on je moj petnaesti rođak; znam mu mamu ili tatu, znam mu kurtu ili murtu; pa ga nemoj kazniti, nemoj mu oduzeti vozačku (ako je ima) ili ćaćin auto, nemoj ga tući kad prebije mrtav pjan slučajnog prolaznika, itd. itd“, a ne zbog nedostatka Jugovićeve mediokritetske maštovitosti kou koristi u dnevno-političke svrhe. ‘de se vi malo ohavizajte i progledajte i shvatite!

Dragi Petre Točiću slažem se s vama u potpunosti, treba radare staviti na svaki ćošak ali treba i posjetiti ovakve kulturno-umjetničke manifestacije kao što je noćni market. žao mi je samo što naš KUD neće igrati na pijaci, to bi bilo baš ljepo.

Nek nam Gospojina bude na radost i veselje

Sve ljepse i ljepse Pale,sad mogu i da pofalim ☺

Svaka cast Bosko. Samo naprijed, rezultati su jako vidljivi.

Za sada je vidljiva samo ulica Trifka Grabeza, a od kada je Komo direktor Komunalnog Pale su neuporedivo cistije. Njemu treba dati dozivotno da vodi to preduzece.