„Госпојинске свечаности“ почињу 23. августа

2

Изложбом слика Удружења љубитеља умјетности на Палама ће у сриједу, 23. августа, почети манифестација „Госпојинске свечаности“, поводом Дана и крсне славе општине – Успења Пресвете Богородице.

Изложба слика планирана је у 18.00 часова у Културном центру Пале, док ће у 19.00 часова бити одржана промоција књиге „Ајдучија“ Слободана Ковачевића, саопштено је из Општинске управе.

У четвртак, 24. августа, у 20.00 часова биће одржана промоција књиге др Нелета Карајлића „Солунска 28“ у Културном центру Пале.

За петак, 25. августа, заказан је фестивал занатског пива у 18.00 часова, затим концерт др Нелета Карајлића на Студентском тргу на Палама од 20.00 часова.

Први сусрети ветерана и рекреативаца фолклора планирани су у суботу, 26. августа, на променади Пале у 12.00 часова.

Истог дана биће одржана Свечана академија у 19.00 часова у Културном центру Пале, а у 20.00 часова концерт пјевачице Иване Селаков на Студентском тргу.

У нед‌јељу, 27. августа, у 12.00 биће одржан Меморилајни турнир у одбојци „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“ у спортској дворани „Пеки“.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена литургија у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју у 11.00 часова.

У 13.00 часова је планирано ломљење славског колача и славски ручак у салону „Сара“.

Програм „Госпојинских свечаности“ биће завршен изложбом ликовних радова са „Арт симпозијума Јахорина 2023“, која ће бити одржана на Економском факултету у 19.00 часова.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Šteta što je ukinuta lijepa tradicija izbira i nagrađivanja najuređenijeg balkona, dvorišta, bašte…, jer bi se zaista imalo šta nagraditi, ali to bi podstaklo i druge stanovnike da uređuju svoje prostore!
Mislim da bi obavezno ovo trebalo ponovo aktivirati i nagrade dodjeljivati za dan opštine.
Većina opština to njeguje!

Slažem se! Ali bi isto tako trebalo proglasiti-javno „prozvati“ one koji su najneuređeniji i najzapušteniji! Možda bi koristilo?!