Goran Mutabdžija posjetio opštinu Pale

0

Opštinu Pale danas je posjetio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija. Bila je ovo prva protokolarna posjeta novoimenovanog ministra ovoj lokalnoj zajednici sa elementima radnog sastanka na kojem se razgovaralo  o aktuelnoj poziciji visokoškolskih ustanova u Palama, elementima studentskog standarda, OŠ „Srbija“ i sportskoj dvorani koja se gradi u njenom sklopu i drugim pitanjima koja su vezana za funkcionisanje lokalne zajednice u vezi sa obrazovanjem i kulturom.

Ministar Mutabdžija je danas najavio da predstoji ozbiljan rad u domenu krupnih projekata koji su pred ministarstvom i da je jasan stav ministarstva  da u saradnji sa Univerzitetom Istočno Sarajevo pokrene rješavanje pitanja iz domena studentskog standarda.

U tom smislu, dodao je Mutabdžija, traži se aktivno učešće lokalne zajednice sa aspekta prostorno – planskog okvira i dokumenata regulacionog plana kao i svih drugih pitanja koja su vezana za uređenje prostora lokalne zajednice.

Mutabdžija je rekao da će Ministarstvo prosvjete i kulture veoma brzo doći u poziciju da će znati iz kojih sredstava će se finansirati projekti studentskih domova, tako da projekti moraju biti završeni prije nego se sredstva obezbjede.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević se zahvalio  ministru na posjeti koja potvrđuje dobru saradnju ove lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske i dodao da je današnji sastanak pokazao kvalitetan i principijelan stav obje strane u ozbiljnim temama kao što je studentski standard i izgradnja studentskih domova.

Načelnik Kovačević je izrazio spremnost da se u ovoj oblasti  pronađu optimalna rješenja i na vrijeme prilagode planski akti  potrebama tih projekata.

Na današnjem sastanku su učestvovali i predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo, zamjenik načelnika opštine Nenad Vuković i načelnica finansija u Ministarstvu prosvjete i kulture gospođa Mihajlović.

(www.palelive.com / D.B / M.S / Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare