Golijanin sa brojnim gostima obilježio 50 godina planinarenja

0
Golijanin sa brojnim gostima obilježio 50 godina planinarenja

TRNOVO – Član Planinarsko-sportskog društva „Treskavica“ Tihomir Golijanin večeras je sa brojnim kolegama i gostima obilježio u Centru za kulturu Trnovo jubilej – 50 godina planinarenja.

Golijanin, čija je planinarska karijera počela davne 1968. godine, rekao je Srni da su brojni gosti i kolege iz planinarskih društava Republike Srpske i BiH večaras imale priliku da vide retrospektivu njegovog rada i aktivnosti kroz proteklih 50 godina.

„Prikazani su kadrovi iz filma `Treskavica 1985-2005` iz 2010. godine, za koji sam ja napisao scenario i tekst, a koji je nastao povodom 25 godina Planinarsko-sportskog društva `Treskavica` i govori o toj veličanstvenoj planini“, naglasio je Golijanin.

On je dodao da su večeras promovisane i njegove dvije knjige, dopunjena izdanja, „Treskavica moje društvo i moja planina“ i „Osnovna planinarska škola“, koje su podsjetnici za planinarske učitelje.

Prema Golijaninovom mišljenju, Treskavica je najljepša planina, a slijede Durmitor i Zelengora.

„Nisam visokogorac, bio sam na blizu 3.000 metara na Olimpu, na visokim Tatrama, Golem Korabu i svim planinama u regionu, ali za mene je Treskavica jedinstvena“, istakao je Golijanin.

U okviru obilježavanja jubileja, brojne goste zabavljala je muzička etno-grupa „Trnovke i recitatori“.

Nakon završetka zvaničnog dijela proslave, gosti su uz prigodan koktel imali priliku i da pogledaju foto-izložbu od 365 fotografija čiji su autori članovi Planinarsko sportskog društva „Treskavica“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare