Godišnjim koncertom obilježena krsna slava

0

Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Romanijska luča“ sa Sokoca obilježili su krsnu slavu – Svetog Simeona Mirotočivog godišnjim koncertom na kome su izveli igre iz Glasinca, Timoka, okoline Leskovca i sa Kosovo.

U sinoćnjem programu učestvovali su dječiji ansambl KUD-a i veterani Društva, a na koncertu je nastupio i KUD „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva sa vlaškim igrama i igrama iz sarajevskog polja.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Romanijska luča“ Zoran Vrbarac rekao je da je Društvo postavilo 10 koreografija iz svih zemalja u kojima su Srbi nastanjeni.

On je podsjetio da je KUD odlikovan Zlatnom plaketom opštine Sokolac 2008. godine zbog uspješnog rada na njegovanju i predstavljanju narodnog stvaralaštva i kulturnog blaga u Republici Srpskoj i šire.

Vrbarac je rekao da je prošle godine organizovan prvi festival folklora na Sokocu na kome je učestvovalo 10 društava iz Srpske i Srbije, dodajući da će festival biti organizovan i ove godine.

On je napomenuo da su prostorije Društva adaptirane, da je zamijenjena krovna konstrukcija zgrade, te urađeni fasada i centralno grijanje.

Kulturno-umjetničkog društvo „Romanijska luča“ okuplja 200 članova.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=7E4QOpL7qGM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare