Godinama u vrhu – talenti i u ženskoj i u muškoj konkurenciji

1
Godinama u vrhu - talenti i u ženskoj i u muškoj konkurenciji
СОКОЛАЦ, 5. ЈАНУАРА /СРНА/ - Неђо Ђуровић тренер и предсједник Извршног одбора Атлетског клуба "Гласинац".

SOKOLAC – Atletičare sokolačkog Atletskog kluba „Glasinac“ krajem januara očekuje probno takmičenje u Beogradu, a početkom februara dvoransko prvenstvo u Zenici.

Trener Neđo Đurović ističe za Srnu da desetak članova ide na pripreme u Bar kako bi bili spremni za Međunarodno otvoreno prvenstvo Srbije, gdje su prošle godine atletičarke Mladena Petrušić i Sara Lučić ostvarile rekorde.

Za sokolački Atletski klub 2017. godina bila je uspješna – ženska ekipa osvojila je 38 medalja, 23 zlatne, devet srebrnih i šest bronzanih na raznim nastupima – od svjetskog, evropskih, balkanskih i prvenstava BiH i Republike Srpske.

Đurović, koji je i predsjednik Izvršnog odbora Atletskog kluba, ističe da je „Glasinac“ u samom vrhu BiH atletike, a zvanično na drugom mjestu u Republici Srpskoj po postignutim rezultatima.

„Ispred nas je samo banjalučki `Borac`, ali mi imamo tri balkanske medalje, a `Borac` samo jednu“, navodi Đurović za Srnu.

„Glasinac“ je ukupno treći po postignutim rezultatima u 2017. u BiH, kada je sokolačku žensku atletsku ekipu pobijedila ekipa Atletskog kluba „Sarajevo“, što se nije dešavalo 15 godina.

„Uz Mladenu Petrušić, najuspješniju atletičarku seniorku u Srpskoj i BiH, Sara Lučić je proglašena za najuspješniju u Srpskoj za starije juniore, a njen brat Alaksandar Lučić je najuspješniji atletičar za starije juniore.

Slavko Koprivica, reprezentativac bivše Jugoslavije, dobio je priznanje zaslužnog sportskog radnika“, naglašava Đurović.

On napominje da je Petrušićeva svoj dvanaestogodišnji rad krunisala zlatom na Balkanijadi, dok Lučićeva napreduje već sedam godina, što se rijetko bilježi.

„Sara Lučić je postigla šest rekorda u skoku uvis u BiH prošle godine, četiri u dvorani i dva na otvorenom, od kojih je jedan 174 centimetra, a drugi 180 centimetara.

Na svjetskom prvenstvu je bila šesta, što je veliki uspjeh za atletiku BiH i Republike Srpske, a posebno za Sokolac“, naglašava trener Đurović.

Govoreći o talentovanim atletičarima, on je istakao Anju Čolaković sa titulom prvaka BiH, koja je dvoranski i prvak na otvorenom za juniorke i seniorke u Srpskoj i BiH u troskoku i preponama, što su glavne discipline u kojima se takmiči.

Od atletičara koji su doprinijeli da `Glasinac` godinama čvrsto stoji u samom vrhu najuspješnijih klubova u Srpskoj i BiH trener je izdvojio bacača koplja Aleksandra Lučića, učesnika juniorskog i seniorskog prvenstva Balkana.

Tu je i Željko Todorović, prvak BiH na 400 metara sa preponama, koji je prošle godine na prvom nastupu u reprezentaciji BiH na prvenstvu Balkana postigao lični rekord.

Prema riječima Đurovića, u sokolačkom klubu ima nekoliko veoma perspektivnih mladih atletičara, među kojima se posebno ističe Mihajlo Memedović
/13 godina/ prvak BiH u bacanju koplja i troskoku u svojoj kategoriji, koji nastupa u više disciplina.

On je izdvojio i mladog atletičara Borišu Cvijetića, skakača u dalj, zatim sprinterke Anicu Bartulu i Tijanu Zekić, koje su, uz Mladenu Petrušić i Anju Čolaković, glavni oslonac u disciplini štafeta četiri puta 100 metara.

U `Glasincu`, uz dobre rezultate u 2018. godine, očekuju i bolju finansijsku podršku opštine Sokolac, Skupštine grada Istočno Sarajevo i resornih ministarstva Srpske i BiH.

Sokolački Atletski klub je domaćin i organizator dva prvenstva BiH za mlađe juniore, pionire i cicibane, te prvenstva Republike Srpske za juniore i seniorskog prvenstva, koje je ujedno i otvoreni međunarodni miting na kome već 16 godina nastupaju poznata atletska imena iz zemalja u okruženju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ko je nedjo djurovic i odakle dolazi