Gluhaković: Sarajevsko-romanijska regija ima kvalitetne proizvode

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da grad Istočno Sarajevo i Sarajevsko-romanijska regija imaju kvalitetne proizvođače, koji mogu da brendiraju svoje proizvode.
Otvarajući konferenciju pod nazivom „Marketing u trgovini, brendiranje proizvoda i usluga“, Gluhaković je istakao da je Vlada Republike Srpske spremna da pomogne da domaći proizvodi koji imaju svoju vrijednost budu konkurentni kako na prostoru BiH, tako i na prostorima Cefte i zemalja EU.

„Na ovoj regiji imamo kvalitetnih proizvođača tekstila, koje smo juče obišli, i oni za sada nemaju tih barijera, sem prelaska u Hrvatsku“, istakao je on.

Gluhaković je naglasio da će na današnjoj konferenciji proizvođačima pokušati približiti šta je to brend i šta se treba uraditi da bi ti proizvodi bili još konkurentniji na tržištu.

„Ovo je vrlo značajna tema za naše proizvođače kojima želimo da pomognemo“, dodao je Gluhaković.

On ističe da je jedan od najvažnijih koraka pri brendiranju da proizvođači imaju proizvode od domaćih sirovina i da se ispoštuju standardi koji su trenutno važeći na ovom prostoru i oni koji se traže od proizvođača prilikom izvoza.

Gluhaković je naglasio da brendirani proizvodi moraju imati svoj zaštitni znak i isti kvalitet „i danas i za godinu i 10 godina“.

Ministar je istakao da se radi na brendiranju skorup-kajmaka i sljedeća konferencija o brendiranju biće održana u Trebinju, gdje će posjetiti kompaniju „Pađeni“, jednog od velikih proizvođača koji želi i ima predispoziciju da se uključi u ove aktivnosti.

Portparol Modne kuće „Karmen lajn“ Vedrana Stojić istakla je da proizvod ove kuće afirmisan i prepoznat kao kvalitetno brendiran.

„Postojimo više od 20 godina i bavimo se proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom ženske modne konfekcije, iz naših proizvodnih pogona izlazi ono što je najaktuelnije i najmodernije, a prvenstveno garantujemo kvalitet“, naglasila je ona.

Sedma konferencija o marketingu i brendiranju održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma, a u saradnji sa Područnom Privrednom komorom Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare