Gligorević: Ne podržavamo političke proteste Nikole Dronjka

0

ISTOČNO SARAJEVO – Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Tomislav Gligorević izjavio je Srni da studenti treba da se bore za poboljšanje svog standarda, ali ne na način kako to radi aktuelni predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak, izigravajući revolucionara i postavljajući političke zahtjeve.

„Svi mi stojimo iza protesta, ako govorimo o trenutnom studentskom standardu, koji je, realno, mnogo teži u Istočnom Sarajevu, nego u Banjaluci, ali da te proteste pretvaramo u političke, da postavljamo političke zahtjeve i izigravamo neke revolucionare za tim nema potrebe, niti studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu to mogu podržati“, istakao je Gligorević, koji je i član Upravnog odbora Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da njega i predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandra Glavaša niko nije kontaktirao niti pozivao na bilo kakve sastanke u vezi sa pripremom studentskih protesta, najavljenih za 12. jun.

„Nijedan savez studenata na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a ni predsjednik Studentskog parlamenta Aleksandar Glavaš nisu dobili nikakav dopis, niti poziv za proteste. Dronjak očigledno radi samostalno i uvijek istupa kao pojedinac bez saglasnosti Unije studenata.

Ni na jedan sastanak Dronjak nije pozivao mene, nego predsjednika Skupštine studenata Studentskog centra ‘Nikola Tesla’ Igora Macanovića, vjerovatno zato što ja pripadam Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Dronjak tim potezima automatski odvaja ne samo mene, već i kompletan naš univerzitet. Kada treba nešto da se radi nas ne zove, a kada treba da se prave protesti samo pozove i kaže ‘imam li vašu podršku ili ne“, objasnio je Gligorević.

Komentarišući jutrošnji nedolazak Dronjka na sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Gligorević je ocijenio da je to krajnje nekorektno i nimalo ljudski.

„Bilo ko da je predsjednik Republike, bez obzira da li ga podržavaš ili ne, treba otići na sastanak, ako ništa onda zbog činjenice da je Milorad Dodik čovjek koji je uvijek bio otvoren za sve opcije dogovora i saradnje“, istakao je Gligorević.

On je rekao da je inicijativa za gradnju četvrtog paviljona Studentskog doma u Banjaluci pokrenuta u vrijeme mandata bivšeg ministra Antona Kasipovića i tada se nije vodila nikakva polemika ni zašto se ne gradi i kada će.

„Sada kada je došao novi ministar, koji tek ulazi u posao, oni su odmah postavili to pitanje. Ja bih samo pitao Nikolu Dronjka zašto nije htio da se bavi tim pitanjim u vrijeme mandata Kasipovića, nego sad? I voli bih da mi odgovori.

Možda mu smeta ministar iz Istočnog Sarajeva, kao što mu smeta i Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a možda se i bivši ministar sveti sadašnjem sastavu Vladu. Ovakvim radom i djelovanjem, Dronjak i ekipa apsolutno rade na podjeli Republike Srpske na istočni i zapadni dio“, zaključio je Gligorević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare