Glasinačko polje – polje propalih investicija

0

SOKOLAC – Potpredsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić boravio je u posjeti opštini Sokolac i tom prilikom zaključio da se stanovnicima Sokoca isplatila promjena lokalne vlasti 2012-te godine.

Plodno Glasinačko polje u Sokocu već godinama nosi naziv ,,polje propalih investicija“.Na tom prostoru je propala Fabrika vode,u koju je uloženo desetine miliona budžetskih sredstava.

Niko ne zna koliko je novca poreskih obveznika uloženo u Mesnu industriju Sokolac, dok je preko 6 hiljada duluma plodne zemlje Vlada Republike Srpske za mandata Milorada Dodika dala pod koncesiju,od čega je obrađeno jedva 5% toga, a ostatak propada.

„Ministar Bratić,ministar Milovanović dali su značajne podsticaje, a danas od toga nema ništa. Dali su to jednom preduzeću, Klaonici i preradi mesa u Sokocu koja nema ni jednog zaposlenog radnika,7-8- godina su im blokirani svi računi, imaju ogromne obaveze prema Poreskoj upravi. Ako se ovo ne promijeni, ako se nešto ne uradi po tom pitanju, malo ko može očekivati bolju budućnost“,kaže načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Ipak, bolja budućnost je moguća.To je pokazala nova lokalna vlast, koja je za samo godinu dana,domaćinskim i poštenim poslovanjem omogućila otvaranje tri fabrike peleta u kojima radi oko 100 ljudi, a sva proizvodnja je namijenjena izvozu.

,,Dok je SNSD upravljao opštinom Sokolac ona je bila poznata po aferama,korupciji i problemima. Nakon promjene vlasti potpuno se promijenilo stanje. Dobili smo lokalnu vlast koja misli o potrebama svojih građana“, ističe potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić i dodaje da se u Sokocu mogu vidjeti dva potpuna kontrasta.
,,Na jednoj strani vidimo političke investicije definisane partijskim odlukama,kako bi se oteo novac od Republike Srpske i prebacio u džepove ljudi koji su bliski vlasti. Na drugoj strani vidimo kako aktuelna vlast, na čelu sa načelnikom Bjelicom, podstiče razvoj i zapošljavanje u opštini Sokolac ne donoseći partijske odluke, nego odluke u ime svih građana“.

Tadić dodaje da su se promjene isplatile stanovnicima Sokoca i da je to poruka ostalim građanima Republike Srpske da su promjene u Srpskoj neophodne.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare