“Glasinac” sa 10 medalja među najboljima u Zenici

0

SOKOLAC – Atletičari sokolačkog “Glasinca” osvojili su ukupno 10 medalja na pojedinačnom atletskom prvenstvu za seniore BiH održanom proteklog vikenda u Zenici.

Trener ovog kluba Neđo Đurović rekao je Srni da će ovo dvodnevno prvenstvo u Zenici poslužiti selektorima kao izborno takmičenje za sastav reprezentacije za ekipno prvenstvo Evrope 10. i 11. avgusta u Skoplju i za Balkansko prvenstvo u Staroj Zagori u Bugarskoj 3. septembra.

On je naglasio da je “Glasinac” i ovaj put pokazao da je jedan od najuspješnijih atletskih klubova u BiH osvojivši 10 medalja – četiri zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane.

Đurović je istakao da je za najuspješniju takmičarku seniorskog prvenstva u Zenici proglašena Mladena Petrušić sa pet osvojenih medalja /tri zlatne i dvije bronzane/ u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Hajrudin Vejzović iz tuzlanske “Slobode-Tehnograda” sa tri zlatne medalje.

Petrušićeva je osvojila prvo mjesto u disciplinama 100 metara prepone rezultatom 14,71, skok udalj 5,48 metara, skok uvis 170 centimetara i bila treća u troskoku sa rezultatom 11,27 i štafeti četiri puta 100 metara 51,90.

“NJena klupska koleginica Sara Lučić takođe je skočila uvis 170 centimetara i dobila zlatnu medalju kao i Petrušićeva, sa kojom je podijelila prvo mjesto, jer su imale isti rezultat i isti broj pokušaja u preskoku”, naveo je Đurović.

Lučićeva je zauzela treće mjesto na 100 metara prepone rezultatom 18,90.

Dajana Subašić iz “Glasinca” osvojila je srebrnu medalju bacivši kladivo 28,80 metara, kao i Aleksandar Lučić bacivši koplje 60,90 metara, dok je njihovom klupskom kolegi Ratku Đuroviću pripala bronzana medalja u disciplini koplje sa rezultatom 53,68 metara.

Sokolački Atletski klub osvojio je bronzanu medalju i u štafeti četiri puta 100 metara u sastavu Tijana Zekić, Anica Bartula, Sara Lučić i Mladena Petrušić/rezultat 51,90 /.

Prema riječima Đurovića, veoma dobre rezultate na pojedinačnom prvenstvu u Zenici imali su i Tijana Zekić u trci na 100 metara, Anica Bartula na 100 i 200 metara, Mihajlo Memedović u skoku u dalj i troskoku, Boriša Cvijetić 400 metara prepone i Anđela Kovačević u bacanju koplja, iako nisu osvajači medalja.

Đurović je istakao da su “zlatni atletičari Glasinca” ispunili očekivanja i značajno doprinijeli da se sokolački klub i na ovom prvenstvu svrstao među najbolje, jer se uspjeh mjeri brojem tih medalja.

On je naglasio da je zadovoljan osvajanjem i srebrnih i bronzanih medalja, ali i ostalim postignutim rezultatima sokolačkih atletičara, što je rezultat kontinuiranog rada sa mladima i praćenja njihovih iskoraka od takmičenja do takmičenja.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o