Glas Srpske predstavio Miloša Golića

0

Republički Kik-boks savez ove godine je po prvi put predložio Miloša Golića kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Ovaj dvadesetjednogodišnji takmičar Kluba borilačkih sportova „Rajko Kušić“ iz Pala, čiji je član već osam godina, u ovoj sezoni je ostvario najveći uspjeh u karijeri, okitivši se srebrnom i bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu, održanom krajem oktobra u njemačkom gradu Berlinu.

– Ovo mi je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, jer sam uspio doći do pobjedničkog postolja u dvjema disciplinama, lou-kiku i ful-kontaktu, a to na najvećem svjetskom takmičenju i nije tako jednostavno. Osim toga, u junu, baš na Vidovdan, postao sam i prvak Balkana na prvenstvu u Makedoniji – rekao je Miloš Golić.

Ovaj mladi sportista je i aktuelni prvak Republike Srpske i BiH, a nije na odmet podsjetiti da je, zajedno sa titulom, sa prvenstva BiH u Pale donio i nagradu za najboljeg učesnika cijelog takmičenja. Naravno, Golić je i član reprezentacije BiH i učesnik mnogih turnira i takmičenja na domaćim i regionalnim ringovima, gdje je, takođe, ostvario rezultate koji se ne mogu zanemariti.

– Ove godine sam postao i vicešampion Republike Srbije u savate boksu, a bio sam i pobjednik revija „Noć šampiona“ u Budvi, „Pale 2008“ i „Gladijatori ringa“ u Širokom Brijegu nastavio je Golić, ne krijući zadovoljstvo zbog činjenice da mu je praktično cijela ovogodišnja sezona satkana od medalja i nagrada.

Drago mu je što su to primijetili i u matičnom savezu i što je baš on kandidat za ovu akciju „Glasa Srpske“, za koju i sam kaže da je najprestižnija smotra izbora najboljih sportista u Republici Srpskoj i želja svakog takmičara.

– Ovo je za mene velika čast i možda i najveći uspjeh, kruna dosadašnje karijere. Još ako bi se našao među deset najboljih sportista, mojoj sreći ne bi bilo kraja, iako i samo učešće i činjenicu da ću biti dio ove velike manifestacije doživljavam kao ogromno priznanje za naporan rad i trud koji su me i doveli do ostvarivanja zapaženih rezultata – dodao je na kraju mladi Paljanin.

Meč za titulu

Miloš Golić ne krije da su njegove ambicije u sljedećoj sezoni veće nego ikada do sada, tako da se već sada sprema za nove izazove i takmičenja.

– Očekujem da ću se već u martu iduće godine u Sarajevu boriti za titulu profesionalnog prvaka Evrope. Mogu obećati da ću učiniti sve da tu krunu donesem u Pale i Republiku Srpsku i obradujem navijače – naglasio je Golić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare