Gimnazija osnovcima posvetila „Dan otvorenih vrata“

0
ZVORNIK – U zvorničkoj Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi „Petar Kočić“ održan je danas „Dan otvorenih vrata“, na kojem su se učenici završnog razreda osnovnih škola upoznali sa planom rada, opremljenošću i smjerovima koji se izučavaju u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.
Direktor ove škole Biljana Pisić upoznala je oko 200 prisutnih učenika da se na opšti smjer Gimnazije upisuju četiri odjeljenja po 28 učenika, dok će se, osim tradicionalnih zanimanja – ekonomija, pravo i trgovina, od ove školske godine uvesti smjer bankarski tehničar, odnosno jedno odjeljenje sa 28 učenika.

Pisićeva je rekla da se iz struke zdravstva, osim tradicionalnog izučavanja medicinskog i farmaceutskog tehničara, uvodi zanimanje fizioterapeutski tehničar.

„U okviru izučavanja zanimanja ugostiteljstvo i turizam, ponovo je uvedeno zanimanje turistički tehničar, jer se strategija razvoja u budućnosti bazira i na razvoju turizma“, rekla je Pisićeva i dodala da, prema podacima, nema turizmologa na biroima rada.

Podsjećajući da izučavanje ovih zanimanja traje četiri godine, Pisićeva je rekla da svaki učenik može pronaći neko od zanimanja za koje je zainteresovan.

Učenici su, nakon upoznavanja sa osnovnim podacima o zanimanjima i planom rada, pregledali učionice i kabinete škole, gdje su im profesori dali sve potrebne informacije o procesu izvođenja nastave, kao i drugim podacima za koje su se učenici interesovali.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare