Генарал Младић заслужује пажњу и бригу Српске

0

БИЈЕЉИНА – Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је да бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић, чије је здравствено стање веома тешко, заслужује помоћ, као и бригу и пажњу Републике Српске.

Егић је рекао да се генерал Младић као и остали Срби, углавном неправедно осуђени, налазе у казаматима у тешким условима и готово обесправљени.

Он је истакао да генерал Младић заслужује сваку пажњу Републике Српске за све што је урадио за српски народ и да је љекарски тим из Српске спреман да оде у Хаг и да га прегледа, али се чека одобрење.

„Знате да сви наши генерали и сви људи који су оптужени, који су у Хагу и по судовима БиХ могу добити врло мало помоћи коју обезбиједимо због правила која су таква каква јесу“, рекао је Егић новинарима у Бијељини.

Он је нагласио да Срби који су на одслужењу казне немају готово никаква права и да се о њима апсолутно не води рачуна.

„Налазе се у тим казаматима у највећем броју случајева оптужени неправедно, дужина казне је такође неправедна, док друга страна пролази много боље, готово и без суђења, пресуде им се поништавају по разноразним апелацијама“, рекао је Егић.

Генерал Ратко Младић, који је оперисан 8. јануара у холандској болници и уграђен му пејсмејкер, пренио је породици да је боље, а очекује се и датум када би могла да га посјете четири љекара из Бањалуке, изјавио је Срни његов син Дарко Младић.

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић рекао је Срни да би из Хага у наредних 10 дана требало да стигне одговор на молбу да одобре тиму љекара да прегледа генерала Младића.

(www.palelive.com / Срна / Фото: РТРС)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare