Gdje nastaje Drina, počinje avantura 28. i 29. jula

0
Gdje nastaje Drina, počinje avantura 28. i 29. jula

FOČA – Iz Omladinskog pokreta Foča najavljeno je da će drugo izdanje “Drinske avanture” biti održano 28. i 29. jula na početnom toku jedne od najljepših rijeka na Balkanu.

Dvodnevna manifestacija, koja je prvi put održana prošle godine, i ovog ljeta donosi najbolju zabavu na vodi, a sastoji se iz tematskih diskusija, koncerata, rekreativnog rafting spusta, trke čamaca i velike di-džej zabave na bazenu, ističu organizatori.

“Drinsku avanturu” otvoriće okrugli sto o temi “Drina nas spaja” 28. jula u Centru za kulturu i informisanje, gdje će biti više riječi o zaštiti Drine i mogućnosti povezivanja mladih iz sliva ove rijeke.

Nakon toga, u saradnji sa fočanskim spasiocima, biće organizovana demonstracija vještina na vodi u Akva parku “Ušće”, uz prigodan zabavni program.

Istog dana, u večernjem terminu od 21.00 čas, na platou Akva parka “Ušće” koncert će održati trebinjska rok grupa “Krugovi u žitu” i beogradski reperi grupa “Bed kopi”, a ulaz je besplatan.

Narednog dana, 29. jula ujutro, svi koji rezervišu rekreativni rafting spust, kreću u “Drinsku avanturu”.

Očekuje ih oko 18 kilometara raftinga u predivnom prirodnom okruženju, gdje nema zagađenja, poručuju organizatori.

Oni koji imaju svoje čamce i opremu dovoljno je samo da se registruju kao učesnici.

Kada učesnici raftinga stignu Drinom do Foče, svi koji se na vrijeme prijave mogu učestvovati u trci čamaca u disciplini “hed tu hed” od Južnog mosta slobode do Akva parka “Ušće”, a za pobjednike su obezbijeđene nagrade.

Po dolasku čamaca na ušće Ćehotine u Drinu, na akva parku počinje veliki di-džej parti, a nastupiće beogradski di-džejevi.

Svim ljubiteljima prirode koji vole da prespavaju u šatorima biće dostupan besplatan kamp na pomoćnom stadionu Fudbalskog stadiona “Sutjeska”, nedaleko od Akva parka “Ušće”.

I ove godine, pomoć u organizovanju “Drinske avanture” pružili su opština Foča i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Organizatori manifestacije, čija je parola “Gdje nastaje Drina, počinje avantura”, su Omladinski pokret Foča i opštinska Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments