Gačanke i šampioni iz Brčkog u „Pekiju“ na otvaranju sezone

0

Tokom vikenda četvrtfinalnim utakmicama Kupa Republike Srpske počinje odbojkaška sezona i paljanski predstavnici biće u takmičarskom pogonu.

U SPC „Peki“ u nedjelju 21. septembra sa početkom od 17.00 časova u sklopu četvrfinalnih utakmica Kupa „Srpske“ odbojkašice Jahorine dočekuju sastav iz Gacka, a odbojkaši Studenta od 19.00 sati ekipu „Mladost“ iz Brčkog.

Ljubitelji sporta iz Pala, a posebno odbojke nisu mogli poželjeti ljepšu odbojkašku premijeru. Dolaze vicešampionke i aktuelne osvajačice Kupa BiH, pulenke trenera Ivana Maljevića sa reprezentativkama, paljanskom Gačankom Natašom Slijepčevič, Helenom Košutić, Anom Gajić, Katarinom Popović, iskusnim kapitenom Majom Maljević, pouzdanom „blokerkom“ Tijanom Salatić i mladim snagama, Dejanom Boljanović, Andrijanom Divljan, Milenom  Kovačević i Tamarom Vitković. Gačanke su jake na svim pozicijama, međutim oslabljene ulaze u sezonu. Nedostaje iskusna Ana Šojić koja je više od 15 godina uspješno branila boje najboljeg ženskog hercegovačkog sportskog kolektiva, a „tehničarka“ Milosava Bjeković nastavlja karijeru u Radničkom iz Beograda. Gačanke su izraziti favoriti protiv dobro „renovirane“ i podmlađene ekipe Jahorine i sve osim pobjede gatačkih „Tigrica“ bilo bi veliko iznenađenje.

Vjerujemo da izabranicama trenera Danila Tadića, Milici Krajišnik, Gorani Soraki, Nataliji Filipovac, Milici Kusmuk, Marijani Spasojević, Jeleni Komlenović, Nikolini Klačar, Neveni Bojanić, Jeleni Jugović, Nikolini Stevanović, Anji Gutalj, Nataši Dilberović, Nikolini Vujović i Jovani Babić neće nedostajati motiva i da će dati sve od sebe da se predstave u što boljem odbojkaškom svjetlu i potvrde snagu i raskoš svoga talenta.

Šampioni iz Brčkog u „Pekiju“

Lijepu sportsku priredbu u „Pekiju“ upotpuniće i aktuelni šampioni „Mladost“ iz Brčkog sa reprezentativnim profesionalcima Jovanom Ćendićem, Lukom Šormazom, Azurom Eminovićem i Almirom Čolom pa će ljubitelji sporta u Palama uživati u predstavi sa favorizovanim rivalima.

Paljani se raduju početku takmičenja, vrijedno su trenirali, prednjače iskusni odbojkaši, kapiten Bojan Tomić, Nenad Pelemiš, Bojan Aleksić, Đorđe Perišić, Bojan Čvoro, prate i mlade snage, Ognjen Veselinović, Marko Simović, Predrag Močević, Ratko Simić, Nemanja Šuko, Dejan Klisara, Nikola Fuštar i Ivan Klačar. Trener i igrač Srđan Furtula zadovoljan je ostvarenim u pripremnom periodu te Studenti u meč ulaze sa puno motiva, rasterećeno sa željom da se odigra najbolje sa punom koncentraciom i ako se ukaže prilika da se izrazitom favoritu otkine set što bi bio pravi podvig.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima Kupa Srpske za odbojkašice u Modriči, „Optima“ dočekuje brčanske „Princeze“. U Istočnom Sarajevu „Sokolice“ H/E na Drini, a u Banjoj Luci snagu odmjeravaju Bl Voley i Radnik iz Biljeljine.

Kod odbojkaša za prolaz u polufinale nadmeću se Maglić – Gacko, Borac- Modriča i Gradiška –  Radnik.

Odbojkaška uzbuđenja nastavljaju se 26/27. septembra utakmicama prvog kola šampionata Srpske u konkurenciji odbojkašica, a „Jahorinke“ dočekuju OK „Stakorinu“ Čajniče. Premijer liga startuje je 3/4. oktobra, prvenstvo Srpske za odbojkaše počinje 11/12. oktobra, a Paljani igraju u Gradišci.

Paljanskim predstavnicima u novoj sezoni želimo da ih pratii sportska sreća i da ostvare sportske ambicije.

OK Student, OK Jahorina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments