Gačani uspješniji od Paljana

0

Favorizovani satav iz Gacka je u Palama nadigrao odbojkašice Jahorine sa 3:0, po setovima 25:17, 25:18 i 26:24 u prvom meču desetog kola Premijer lige BiH.
Naše “Jahorinke” su se trudile da što skuplje prodaju kožu, ali objektivno, teško je bilo očekivati da će protiv kvalitetnog i dobro “složenog” sastava iz Gacka doći do novih bodova.

Izabranice trenera Ivana Maljevića počinju susret sigurno i efikasno pa drže i razultatsku distancu od pet do sedam poena 8:4, 16:10, 25:17 i već na startu su najavile maksimalnu pobjedu.

U drugoj dionici nadmetanja ekipa iz Pala se drži do 11:10, a zatim gošće preuzimaju inicijativu. Razigrala se i Nataša Slijepčević pa semafor pokazuje 18:25 i zaostatak domaćina u setovima od 0:2.

U tećem setu ispostavilo se i posljednjem naše Jahorinke izvanrednom igrom pariraju Gačankama. Poslije velike i teške borbe, za svaki poen i nakon razultatske neizvijesnosti 8:5, 15:16, 22:21 24:24, gdje je viđeno dosta dugih i lijepih poena u finišu se bolje snalaze gošće, spretnije su i dolaze do 24:26 za konačnih i zasluženih 0:3.

U redovima domaćina igrom prednjače, izvaredna korektorka, Veselinka Slijepčević i libero Jovana Garić, a lijepoj odbojkaškoj prestavi pun doprinos daju i ostale iz postave: kapiten Jelena Bakmaz, Gorana Sorak, Jelena i Svjetlana Tabaković, Jovana Brčkalo i Milica Kusmuk. U ekipi su još bile: Nikolina Stevanović, Anja Jovičić, Milica Krajišnik i Nikolina Klačar, i nesebično iza aut linije bodre svoje saigračice.

U redovima sastava iz Gacka u odličnom odbojkaškom izadanji bile su: Nataša Slijepčević u dijagonali sa Helenom Košutić, na prijemu su bile kapiten Maja Maljević i Jelena Perišić, blokekski par čine Ana Gajić i Tijana Salatić, a ulogu libera obavlja je Katarina Popović.

U sastavu su bile i nisu ulazile u igru: Dejana Boljanović, Milosava Bjeković, Andrijana Divljan, Milena Kovačević i Ana Šojić.

Meč je trajao sat i 23. minuta.

U sljedećem kolu koje je na rasporedu 13. i 14. decembra izabranice trenera Danila Tadića igraju u Gradačcu, a odbojkašice iz Gacka dočekaće “Sokolice” iz Istočnog Sarajeva.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ok-jahorina-ok-gacko-dec-2013/] width=[54] height=[54] title=[OK Jahorina – ŽOK Gacko] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

OK Jahorina – ŽOK Gacko 0:3 / 17:25, 18:25, 24:26

SPC “Peki”
Gledalaca 200

Delegat utakmice: Selim Hrvat / Sarajevo
Prvi sudija: Adnan Muzur / Hrasnica
Drugi sudija: Anel Delić / Tuzla

OK Jahorina: Nikolina Stevanović, Veselinka Slijepčević, libero, Anja Jovičić, libero Jovana Garić, Svjetlana Tabaković, kapiten Jelena Bakmaz, Milica Krajišnik, Nikolina Klačar, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković, Gorana Sorak; Trener: Danilo Tadić

ŽOK Gacko: Ana Gajić, libero Katarina Popović, Dejana Boljanović, Nataša Slijepčević, Jelena Perišić,Tijana Salatić, Milosava Bjeković, Helena Košutić, kapiten Maja Maljević, Andrijana Divljan, Milena Kovačević, Ana Šojić; Trener: Ivan Maljević

Razultati: 10. kolo / odbojkašice

Jahorina – Gacko 0:3
Jedinstvo – Bihać 3:0
Slavija – Radnik 2:3
Tuzlafarm – Kula 0:3
Modriča – HE na Drini 0:3

Tabela

1. Jedinstvo 29
2. Gacko 26
3. Kula 24
4. HE na Drini 19
5. Tuzlafarm 15
6. Bihać 10
7. Radnik 10
8. Jahorina 9
9. Slavija 5
10. Modriča 3

Parovi: 11. kolo / 13. i 14. decembar

Kula – Jahorina
Jedinstvo – Modriča
Bihać – Tuzlafarm
Gacko – Slavija
Radnik – He na Drini

Odbojkaši Studenta pali u Gacku

Poslije poraza Jahorinki u “Pekiju” od odbojkašica iz Gacka i izabranici trenera Mome Pljevaljčića savladali su naš Student i bez dvojbe potvrdili da se najbolja odbojka u Srpskij igra u Gacku.

U 10. kolu Premijer lige ekipa Studenta igrala je u Gacku. Domaći odbojkaši opravdali su ulogu favorita i maksimalnim razultatom 3:0 po setovima 25:20, 25:19 i 25:23 nadigrali su Paljane.

U redovima domaćina najveći doprinos u slavlju ima, prekaljeni profesionalac Danilo Ružić- Ruža, pobjedu su dobro “pogurali” i Marko Tadić i Dušan – Banjo Perišić, a kod poraženog bolji od ostalih bio je Đorđe Perišić.

U sljedećem kolu koje se igra 13. i 14. decembra naši Studenti u “Pekiju” imaju popravni ispit kada dočekuje odbojkaše Domaljevca.

U ostalim susretima 10. kola u Kalesiji, Bosna je nadigrala “fenjeraša” Napredak 3:0, a u Bijeljini Radnik je slavio razultatom 3:1 protiv odbojkaša iz Kaknja. U Modriči Optima je “junački” u derbiju pobijedila favorizovano Jedinstvo sa 3:1, a jedinu gostujuću pobjedu “nosi”, novi lider Mladost u susretu sa Domaljevcem, bilo je maksimalnih 3:0.

Tabela

1. Mladost 26
2. Jedinstvo 24
3. Gacko 23
4. Modriča 22
5. Kakanj 14
6. Bosna 14
7. Radnik 9
8. Domaljevac 7
9. Student 6
10. Napredak 5

Parovi 11. kolo / 13. i 14. decembar

Student – Domaljevac
Bosna – Modriča
Kakanj – Gacko
Napredak – Radnik
Mladost – Jedinstvo

OK Student, OK Jahorina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments