Fudbaleri Slavije otputovali na pripreme u Bar

0

ISTOČNO SARAJEVO – Fudbaleri Slavije otputovali su danas u crnogorsku luku Bar, gdje će odraditi drugi dio priprema za predstojeći nastavak prvenstva.

Put Crne Gore, gdje će ostati 15 dana, krenulo je 25 igrača koji će prema riječima stratega „sokolova“ ravnopravno konkurisati za startnih jedanaest.

– Prvi dio priprema protekao je onako kako smo planirali. Veoma mi je bitno da sam pronašao zajednički jezik sa igračima. Maksimalno profesionalno se odnose prema treninzima i žele da napreduju. Niko od njih nema privilegije kod mene, tako da svaki igrač ima priliku da se dobrim partijama u pripremnim utakmicama nametne i izbori svoje mjesto u startnoj postavi – poručio je šef stručnog štaba Slavije Milomir Šešlija.

On ističe da je bitno što niko od igrača neće napustiti Slaviju.

– Na veliku radost zadržali smo postojeći igrački kadar. Po preuzimanju kluba rekao sam da su nam potrebna dva kvalitetna igrača na poziciji napadača i u veznom redu. Izuzetno je teško pronaći kvalitetne igrače na tržištu, koji bi mogli odmah da igraju i da se uklope u ekipu – rekao je Šešlija i dodao da na pripreme ide Marko Jovanović koji je došao na probu.

– Nikola Mojović je mlad i perspektivan fudbaler, ali trenutno nije u formi i nije zadovoljio potrebne kriterijume, tako da ne ide na pripreme. Za razliku od njega Marko Jovanović putuje u Bar – naglasio je strateg „sokolova“.

Predsjednik klub Slobodan Ujić poručuje da igrači ne mogu ići na probe, jer slijedi period kada se ekipa uigrava.

– Svim igračima smo dali priliku da u ovih mjesec dana idu na probe i pronađu neki novi angažman. Bili smo korektni, a sada pošto je došao drugi dio priprema kada se ekipa uigrava nećemo dozvoliti odlaske na probe. Igrač može napustiti klub ukoliko se odmah realizuje angažman, dakle bez probe. Uprava je svoj dio posla obavila, a sada su na redu igrači i stručni štab da učine sve kako bi izborili izlazak u Evropu – zaključio je Ujić.

Popularni „sokolovi“ u Baru ostaju do 19. februara, gdje planiraju odigrati veći broj prijateljskih utakmica. Put Crne Gore krenulo je 25 igrača: Dujković, Tomović, Kubura, Rašević, Popović, Perišić, Pušara, Ppapaz, S. Radovanović, Dudić, I. Radovanović, Aleksić, Benović, Mamić, Fazlagić, Kokot, Svitlica, Dudo, Urta, Ikonić, Govedarica, Radović, Jovanović, Idrizović i Đorđević.

(www.palelive.com / rs-sport.org)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare