Fudbaler Mojović, kik-boks trener Radović i FK „Sutjeska“ najbolji u 2022. godini

0

FOČA – Fudbaler Nikola Mojović i Fudbalski klub /FK/ „Sutjeska“, čiji dres nosi drugu godinu zaredom, najbolji su sportista i sportski kolektiv Foče, dok se titulom najboljeg fočanskog trenera za 2022. godinu okitio Miloš Radović iz Kik-boks kluba „Igma“.

Nagrade najboljim sportistima uručene su večeras na svečanosti u Sportskoj dvorani u Foči, koju su organizovali opština i opštinski Sportski savez.

Mojović je kao kapiten predvodio svoj tim do polufinala Kupa Srpske i petog mjesta u Prvoj ligi, a treću godinu u nizu dobitnik je i priznanja za najboljeg prvoligaškog fudbalera u Srpskoj.

„Ponosan sam što sam drugi put najbolji sportista Foče. Nagrada je i obaveza da mlađim generacijama budem uzor kako na terenu, tako i van terena, da im budem primjer i pravi kapiten“, rekao je Mojović.

FK „Sutjeska“ je „odbranila“ titulu najboljeg fočanskog kolektiva. Odlični rezultati nastavljeni su i u tekućoj sezoni Prve lige, pa je „Sutjeska“ trenutno u gornjem dijelu tabele, a uz to je jedina ekipa koja je pobijedila u svim utakmicama na svom terenu.

Sekretar kluba Dalibor Rašević kaže da su im planovi da nastave u istom tempu, oslonjeni na omladinski pogon i igrače iz Foče.

Članovi Kik-boks kluba /KBK/ „Igma“ pod trenerskom palicom Miloša Radovića u svim kategorijama su prvaci BiH i Srpske, a u protekloj godini nijedan takmičar se nije vratio sa nekog od takmičenja bez medalje, istaknuto je na svečanosti.

„Do tih rezultata došlo se izuzetno teškim i isrpnim radom, uz veliki trud, zalaganje i pomoć svih ljudi u klubu. Osjećaj je izvanredan, čestitam svim sportistima i kolegama trenerima na uspjesima“, rekao je Radović.

Dodijeljeno je i osam priznanja za najperspektivnije sportiste, a posebno priznanje za human i požrtvovan rad u sportu dobio je trener Karate kluba „LJubišnja“ LJubomir Todović za rad sa osobama sa teškoćama u razvoju, kao i za osvojena brojna odličja sa atletskih takmičenja za veterane, među kojima i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za veterane u Solunu.

NJegov učenik, karatista Goran Kovačević i ove godine je proglašen za najboljeg sportistu sa poteškoćama.

Načelnik opštine Milan Vukadinović istakao je da opština godišnje izdvaja pola miliona KM za sportske kolektive i da obezbjeđuje optimalne uslove u Sportskoj dvorani i Omladinskom sportskom centru „Partizan“.

„Trudili smo se u prethodnoj godini da popravimo ono što je nedostajalo, poput osvjetljavanja školskih terena u mjesnim zajednicama, obnovili smo vještačku travu na malom terenu Fudbalskog kluba `Sutjeska`, a ove godine ćemo u saradnji sa Fudbalskim savezom uraditi vještačku travu na pomoćnom terenu u Donjem Polju“, rekao je Vukadinović.

On je podsjetio da je u prošloj godini obnovljen omladinski turnir „Fudbal frends“, napomenuvši da u ovoj godini namjeravaju da ga prošire i unaprijede.

Na svečanoj ceremoniji nagrađeni su i najbolji članovi svih fočanskih sportskih kolektiva.

Tradicionalnim izborom najboljih sportista, završena je manifestacija „Zima u Foči“, koja je trajala dva mjeseca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare