Forum odgovornosti: Vi pitate – načelnik odgovara

0

Demokratski centar Nove Nade i Centri civilnih inicijativa u saradnji sa opštinom Pale će u četvrtak 31.01.2013. sa početkom u 12.00 časova i sali Skupštine opštine Pale održati Forum odgovornosti na kojem će učestvovati načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević sa najbližim saradnicima.

Učesnici foruma će se moći upoznati sa ostvarenim i neostvarenim rezultatima lokalne uprave u protekloj godini, kao i sa planovima rada opštine u 2013. godini.

Svi prisutni će imati mogućnost postivljanja pitanja načelniku opštine Pale Miodragu Kovačeviću i njegovim najbližim saradnicima.

Predviđeno trajanje foruma je 90 minuta. Nakon uvodne prezentacije građani i organizator će moći postaviti pitanja načelniku iz domena nadležnosti lokalne uprave. Na zaključcima Foruma biće sažeti planovi izvršne vlasti za 2013. godinu, a kao takvi će služiti kao polazna osnova mjerenja rezultata na narednom Forumu odgovorsnoti.

Forum odgovornosti je javni sastanak na kojem predstavnici vlasti prezentuju ostvarene, naspram planiranih aktivnosti i daju odgovore na pitanja građana. Forum ima za cilj da načelnik opštine i lokalna uprava jednom godišnje podnesu javni izvještaj o svom radu, a po principu planirano-ostvareno. Time se jača povjerenje između vlasti i građana i povećava transparentnost rada lokalne uprave, a rad načelnika redovno preispituje od strane birača.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare