Forum o trgovini oružjem kao bezbjednosnom problemu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U organizaciji Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske, danas će u Istočnom Sarajevu biti održan forum o bezbjednosti o temi „Nekontrolisana /i/legalna trgovina oružjem kao globalni i nacionalni bezbjednosni problem“.
Organizator foruma namjerava da pokrene raspravu o negativnm posljedicama nekontrolisane legalne, a posebno ilegalne trgovine oružjem i eksplozivnim sredstvima.

Osim predstavnika Udruženja, u raspravi će učestvovati predstavnici institucija Republike Srpske i agencija za provođenje zakona, te nezavisni istraživači bezbjednosnih problema.

„Ovakvim skupovima Udruženje veterana službi bezbjednosti Republike Srpske nastoji da unaprijedi i jača partnerske odnose između organa vlasti na različitim nivoima, specijalizovanih institucija u oblasti bezbjednosti i građana, što bi trebalo pozitivno da se odrazi na podizanje bezbjednosne kulture i na preventivno djelovanje u slučajevima ugrožavanja bezbjednosti“, ističe se u saopštenju iz ovog udruženja.

Forum o bezbjednosti biće održan u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo sa početkom u 12.00 časova.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare