Formirati odbor djece poginulih boraca

0

Skupština Boračke organizacije opštine Pale danas je donijela odluku o izmjenama i dopunama Statuta ove organizacije, s ciljem formiranja odbora djece poginulih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina pojasnio je Srni da je cilj omasoviti članstvo i da na ovaj način djeca poginulih boraca artikulišu bitna životna pitanja – zapošljavanje i stipendiranje.

Parađina je naglasio da je danas na sjednici Skupštine organizacije težište dato najkompleksnijem pitanju, zapošljavanju, gdje privilegiju imaju isključivo političke partije, a ne djeca poginulih boraca i boračke kategorije.

“Boračka organizacija Pale ranije je pokrenula inicijativu prema nadležnim u Boračkoj organizaciji Republike Srpske da se počne sa izmjenama Zakona o radu, gdje bi javni sektor imao obavezu da prioritetno zapošljava djecu poginulih boraca, jer su njihovi roditelji dali život za Srpsku”, rekao je Parađina.

On je istakao da Boračka organizacija Pale na lokalnom nivou traži više novca za poslovanje i rad.

Parađina je naveo da je kapitalni projekat rekonstrukcija Centralnog spomenika i dogradnja novih sadržaja. “Uradili smo projekat i nastojaćemo da obezbijedimo novac u budžetu opštine Pale, a dio od resornog ministarstva da bismo to završili iduće godine”, rekao je Parađina.

On je dodao da je danas na sjednici Skupštine Boračke organizacije Pale konstatovano da su realizovani svi programski zadaci ove organizacije u prethodnom periodu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments