Formiran Socijalno-ekonomski savjet SDS-a

0

ISTOČNO SARAJEVO- Ključni zadatak Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a, koji je danas konstituisan u Istočnom Sarajevu, jeste da analizira stanje u društvu i predlaže rukovodstvu stranke odgovarajuća ekspertska rješanja, rekao je predsjednik ove stranke Vukota Govedarica.
„Nije riječ o formiranju vlade u sjenci. Socijalno-ekonomski savjet SDS-a brojaće oko 20 šefova sektora i podsektora, koji se odnose na različite sfere života“, izjavio je Govedarica na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je pojasnio da Savjet ima sektore za pravdu, ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo, bezbjednosti i demografsku politiku, te će pokretati odgovarajuće inicijative iza kojih će stajati SDS.

Za predsjednika Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a imenovan je Jovo Ateljević, a ovo tijelo čine intelektualci i univerzitetski profesori, te ljudi koji su se uglavnom već afirmisali i realizovali kroz profesionalni rad.

„Moramo posvetiti pažnju intelektualcima koji imaju snage da definišu državotvornu politiku, kreira nacionlno odgovornu politiku u Republici Srpskoj koja je potrebna, nasuprot očigledno populističkoj politici aktulene vlasti“, smatra Govedarica.

On kaže da će se Socijalno-ekonomski savjet SDS-a oslanjati i na rad konstultanata koji nisu članovi stranke, ali će dati doprinos u kreiranju njenih politika.

Govedarica je najavio da će već narednih dana biti pokrenute incijative, poput donošenja deklaracije za opredjeljenje Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanom putu evropskih integracija.

„Smatramo da dejtonski okvir pruža dovoljan prostor Srbima da zaštite svoj identitet. Smatramo da je put ka evropskim integracijama spor, da kasnimo za Srbijom, te da ga treba ubrzati“, naglasio je on.

Predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a Jovo Ateljević izrazio je zadovoljstvo što je izabran da rukovodi ovim savjetodavnim radnim tijelom koje će identifikovati negativne trendove u društvu i na sistemski način nuditi rješenja.

„Cilj ovog tijela je da na sistemski način pokuša popraviti ono što se može i davati savjete i predlagati rješenja rukovodstvu stranke“, rekao je Ateljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare