Formiran Odbor djece poginulih boraca

0

Na današnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Pale formiran je Odbor djece poginulih boraca, s ciljem očuvanja tradicije i tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i pomoći u njihovom školovanju i zapošljavanju.


Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Boračke organizacije, finansijski izvještaj poslovanja za prošlu godinu, te program rada za ovu godinu.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Mihajlo Parađina rekao je Srni da je zahvaljujući ovoj organizaciji i uz velike napore zaposlen značajan broj mladih iz porodica poginulih boraca.

„Neophodno je obezbijediti povoljniji status djece poginulih boraca, odnosno da se prilikom zapošljavanja prvo tretira uspjeh i znanje, ali onda i status, jer su njihovi očevi dali život za Republiku Srpsku“, rekao je on.

Boračka organizacija, kaže Parađina, traži partnerski odnos sa vlastima, koji podrazumijeva obostrano uvažavanje, odnosno da ono što se dogovori mora biti i realizovano.

Ističući da je boračka populacija u stanju socijalne potrebe, Parađina je naglasio da podrška ne smije biti samo „kozmetička“ i trivijalna, već da Vlada i lokalne zajednice trebaju sredstava preusmjeriti na one kategorije koje nemaju ništa ili imaju vrlo malo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare