Formiran novi košarkaški klub: KK „Sokolac“

0
SOKOLAC – Prije nešto više od mjesec dana u sokocu je formiran novi košarakaški klub – kk „sokolac“. Prema riječima trenera miljana pajića, postoji ogromno interesovanje mladih za košarku.

– Trenutno klub okuplja oko osmadaset djevojčica i dječaka, rođenih od 2000. do 2005. godine. Zanimljivo je da su polovina od ovog broja djevojčice. Mahom su to učenici od četvrtog do devetog razreda Osnovne škole „Sokolac“. U Sportskoj dvorani smo svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje, gdje dnevno provodimo oko sati i trideset minuta na treninzima. Uskoro će klub imati više članova – kaže Pajić.

U KK „Sokolac“ uveliko se pripremaju za ligaško takmičenje. Uskoro će na scenu da stupi prvi tim, koji bi se uključio u prvenstvo Druge košarkaške lige RS. Okosnicu seniorske ekipe bi činili provjereni košarkaši: Nemanja Pečenica, Mirko Planinčić, Njegoš Jovičević, Vladan Tešanović, Dejan Radović, Bojan Koprivica i drugi. Seniori su već odigrali jednu prijateljsku utakmicu na svom terenu, kada je poražen prvoligaš iz Pala – ekipa „Budućnost“.

Trenerske obaveze u klubu Miljan Pajić dijeli sa Nemanjom Pečenicom i Tomislavom Tamburićem. Klub ima dobru saradnju sa prosvjetnim radnicima u sokolačkoj Osnovnoj školi, posebno sa Bojanom Koprivicom, profesorom u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Novi košarkaški klub ima svoje prostorije u Sportskoj dvorani. Ipak, mnogo toga nedostaje da bi se brže napredovalo. Riječ je, prije svega, o osnovnoj sportskoj opremi.

(www.palelive.com /www.opstinasokolac )
Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare