Formiran krizni štab

0

HAN PIJESAK – Načelnik opštine Han Pijesak LJubivoje Šupić formirao je Krizni štab, čiji je zadatak da koordiniše pojedinačne akcije građana koji su se samoinicijativno organizovali da prikupe pomoć za stanovništvo ugroženo poplavama.


„Sabirni centar je Dom kulture, a radimo i na dva punkta, u Domu zdravlja i vikend naselju. Akcija je počela jutros u 10.00 časova i odziv građana je za svaku pohvalu“, rekao je Šupić.

On je dodao da su mladi Han Pijeska organizovali humanitarni koncert koji će biti održan sutra u 19.00 časova u Domu kulture. Cijena ulaznice je pet KM.

„Od prikupljenih novčanih sredstava kupićemo hranu i pelene za bebe, potrebne lijekove, vodu i najneophodnije namirnice. Prikupljenu pomoć odlučili smo da uputimo opštini Šekovići zato što nam je ona najbliža. Pošiljka će biti uručena u utorak“, kaže Šupić.

On je dodao da će humanitarna akcija biti nastavljena i poslije isporučene pošiljke Šekovićima, a pomoć koja bude prikupljena biće usmjeravana prema Bijeljini i dalje prema Doboju.

„Udruženje lovaca `Studena gora` ujutro će uplatiti 1.000 KM na račun Vlade Republike Srpske koji je otvoren za pomoć ugroženom stanovništvu“, istakao je Šupić.

Krizni štab čine predstavnici javnih ustanova, Crvenog krsta, lokalne zajednice, Civilne zaštite, Crkvene opštine, nevladinih organizacija i građana. Zasijedaće 24 časa i pratiti situaciju na područjima ugroženim poplavom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments