FK Romanija: Kamen temeljac za bolju infrastrukturu

0

Najstariji sportski kolektiv u Palama, nekada „Vihor“, danas „Romanija“ ove godine slavi 80 godina postojanja.

Jubilej je stigao, ali su ostali finansijski problemi. „Romanija“ će i naredne godine igrati u najnižem rangu, na žalost svih ljubitelja fudbala. Sezona u Regionalnoj ligi FSRS grupa jug je već počela, a utakmica prvog kola između Romanije i Hercegovca je odložena.

Međutim, u svemu postoji i pozitivna strana priče. Prošla uprava uradila je veliki posao i sanirala velika dugovanja, a nova uprava fudbalskog kluba je riješila da stvari postavi malo drugačije i da period adaptacije iskoristi i za realizovanje nekoliko manjih infrastrukturnih projekata, ali i organizacionih unapređenja.

U srijedu 27. avgusta u 11.00 časova na stadionu SC Vlajko Petrović će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju novog dijela, odnosno proširenje postojećih klubskih prostorija.

„Romanija“ će u narednom periodu dobiti nove prostorije za sastanke igrača i uprave, spomen, trofejnu i konferencijsku salu, kabinet za trenere, prostoriju za sudije i pomoćnu svlačionicu sa dijelom za medicinsko tehnički dio. Postojeći dio objekta će biti reorganizovan i izmijenjen.

Plan nove uprave je da klub stekne bolje uslove, da se ambijent u i oko kluba učini boljim. Novi potezi su usmjereni i na širenje i izgradnju novog pomoćnog terena, izgradnju bunara za navodnjavanje i dobavljanje opreme za održavanje terena.

Klub ne bi trebao da zaboravi na veterane i sve ljude koji su ga godinama gradili i pomagali. Sve veće interesovanje postoji i za razvoj ženskog fudbala, pa bi sportske aktivnosti trebale biti usmjerene i na taj dio.

Rekonstruisana „Romanija“ bi trebala da dobije i svoj „fan klub“, po ugledu na male evropske klubove. Sve ovo bi trebalo da bude osnova za stvaranje zdravog kluba u čiji rad bi trebalo da se uključi što više Paljana.

Fudbal u Palama, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu ovih dana preživljava teške dane, ali je entuzijazam ljudi okupljenih oko kluba, nada u ljepše dane paljanskog sporta.

FK Romanija

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments