Film “ Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato“ premijerno na Palama

0

U okviru manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ sutra će na Palama biti prikazan film Srđe Penezića „Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato“, što će ujedno biti i premijerno prikazivanje ovog filma u Republici Srpskoj.

Gosti Kinoteke Republike Srpske tokom premijerne projekcije filma u Kulturnom centru Pale, koja počinje u 20:00 časova, biće reditelj i scenarista filma Srđa Penezić, nosilac glavne uloge Slavko Štimac i producent filma Vesna Golubović.

Film „Ime: Dobrica“, Prezime: Nepoznato“, u produkciji „Logos filma“, snimljen je 2016. godine, svjetsku premijeru imao je u avgustu prošle godine u Montrealu, a beogradsku u novembru iste godine.

Osim Štimca, u filmu igraju: Hana Selimović, Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Marko Baćović, prvi put na filmu Helena Jakovljević, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović i drugi.

To je priča, u stvari bajka za odrasle, o tome kako bi život mogao da bude lijep kada čovjek ne bi bio čovjeku vuk. Napušten od roditelja, Dobrica prvih dvadeset i osam godina provodi u sirotištu ili zatvoru, Ipak, da li zato što je prvih nekoliko godina proveo sa ljudima koji su ga iskreno voljeli, ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro.

Nakon Pala, film će biti prikazan i u Trebinju 20. septembra.

Pokrovitelj manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Za Kinoteku Republike Srpske:
Jadranka Pandurević, urednik programa

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare