Evidentirano 16 novooboljelih

0

Na Palama je evidentirano 16 novih slučajeva virusa korona, od kojih su sedam korisnici Doma za starija lica „Natura“, rekao je Srni pomoćnik direktora Doma zdravlja „Pale“ za medicinska pitanja Predrag Blagojević.

Blagojević je naveo da od sedam novozaraženih osoba iz Doma za starija lica, njih pet nisu paljanski osiguranici.

Prema njegovim riječima, starosna struktura novozaraženih lica je od 26 do 77 godina.

On je naglasio da su dvije osobe oporavljene od virusa korona, tako da broj aktivnih slučajeva na teritoriji opštine Pale iznosi 69, od kojih su u Domu „Natura“ 43 aktivna slučaja.

Blagojević je poručio da na Palama epidemiološka situacija nije zabrinjavajuća, dok je u Domu „Natura“, prema broju oboljelih, a ne prema kliničkim slikama, veoma teška.

On je dodao da su od početka jula na Palama zaražena tri doktora, jedan tehničar i jedan član nemedicinskog osoblja.

„Četiri radnika paljanskog Doma zdravlja u potpunosti su se oporavila i vratiće se svojim obavezama, dok je jedan još zaražen, ali se oporavlja. Prema pouzdanim saznanjima, doktorice nisu dobile virus u Domu zdravlja `Pale`“, naveo je Blagojević.

On je rekao da se na bolničkom liječenju u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu trenutno nalazi šest osoba koje nemaju tešku kliničku sliku.

Na teritoriji opštine Pale od 31. marta evidentirano je ukupno 150 slučajeva virusa korona, dok je oporavljeno njih 87, a četiri su preminule.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare