Žestoki momci Istočnog Sarajeva

0

Žestoki momci Istočnog Sarajeva

BANjA LUKA – Obračuni posljednjih godina na području Istočnog Sarajeva, uglavnom se povezuju za sukob dvije sukobljene grupe koje predvode kumovi Đorđe Ždrale iz Lukavice i Darko Elez iz Sokoca.

– Sukob Ždrale i Eleza, kulminirao je poslije pljačke vozila “Pavlović banke” u avgustu 2005. godine u kod Han Pijeska, kada je odneseno 1,8 miliona maraka. Elez je Ždrala “izdigao” za plijen što mu kum ne može oprostiti. Obračuni među njima neće stati sve dok jedan od njih ne bude “pod zemljom” – tvrdi sagovornik “Glasa Srpske” iz MUP RS i dodaje da se tačan broj članova Ždralove i Elezove grupe ne zna jer se svaki put pojavi neko novi koga su “regrutovali”.

Njihov sukob, koji traje više od tri godine odnio je nekoliko žrtava, a neki od tih “žestokih momaka” ipak su završili iza rešetaka dok se oni skrivaju jedan od drugoga.

Iza rešetaka su Anđelko Veljančić, zvani Anđeo, iz Zvornika kome se sudi u sarajevskom Kantonalnom sudu zbog pljačke 2,2, miliona KM iz Privredne banke Sarajevo za koju se tereti i Elez. Veljančić se sumnjiči i za pokušaj ubistva Ždrala.

Za drugi napad na Ždrala optužen je Strahinja Rašeta iz Šapca koji se nalazi u beogradskom zatvoru, a koji se dovodi u vezi sa još nekim obračunima. Iza rešetaka u Beogradu je i Milomir Pajić Pajke iz Sokoca zbog ubistva. Miroslav Hršum iz Pala je u splitskom zatvoru zbog pljačke glavne pošte.

Traga se za Slavišom Bilincem Bilijem iz Sokoca, Milanom Mitićem, zvanim Srbin, iz Subotice i Daliborom Ristićem Dabom iz Loznice koji se vezuju za atentate ali su istrage otkrile da su učestvovali i u pljačkama po BiH, Srbiji i Hrvatskoj…

Pomenuti su uglavnom bliski Darku Elezu koji se skriva na području Novog Sada i Beograda. Na toj listi, koji čekaju “zadatke” su još i njegov brat Davor Elez, Vladimir Pandurović…

S druge strane, od Ždralovih “kompanjona” u bijeljinskom zatvoru je Bojan Šljivić iz Beograda, a iza rešetaka je i Jugoslav Eraković, zvani Juca, iz Bijeljine koji je optužen za ubistvo sugrađanina Slobodana Ilića. Ždralu su bliski još i Jovan Škobo, Dejan Vuković…

Utočište u Crnoj Gori

Poslije ubistva Borisa Govedarice i Vlatka Mačara, Ždrale  se skrivao jedno vrijeme u Hrvatskoj, a poslije privođenja prije tri mjeseca prebacio se u Crnu Goru zajedno sa rođakom Mladenom Ždralom.

www.glassrpske.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare