Erkić: Otkrivena 94 ilegalna migranta, 15 maloljetnih

0

ZVORNIK – Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je danas da su na području ove uprave u novembru otkrivena 94 ilegalna migranta, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine više za 38.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da su svi otkriveni migranti bili muškarci, od kojih je 15 bilo maloljetno.

On je naglasio da je 21 migrant bio iz Avganistana, 19 iz Sirije, 13 iz Pakistana, devet iz Alžira, osam iz Maroka, te ostali iz drugih zemlja Bliskog Istoka.

Ističući da u posmatranom periodu migranti na području Policijske uprave Zvornik nisu napravili nijedno krivično ili prekršajno djelo, Erkić je rekao da nije bilo ni prekršaja ni krivičnih djela u kojima su žrtve bili migranti.

Erkić je naveo i da su na putevima koje pokriva Policijska uprava Zvornik u novembru evidentirane 44 saobraćajne nezgode, što je identičan broj kao i u novembru prošle godine.

„Od ukupno 44 saobraćajne nezgode, 13 je bilo sa povrijeđenim licima što je više za šest saobraćajnih nezgoda u odnosu na novembar prošle godine“, rekao je Erkić i dodao da su od 13 saobraćajnih nezgoda, dvije bile sa poginulim licima, četiri sa teško i sedam sa lakše povrijeđenim licima.

Prema njegovim riječima, u novembru je na putevima kontrolisano 866 vozača i vozila, izdato je 997 prekršajnih naloga, dok je iz saobraćaja isključeno 16 vozila i 71 vozač, od kojih je 60 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Erkić je naveo da su i tri vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u novembru evidentirano 49 krivičnih djela, što je za 14 manje nego u istom mjesecu lani.

Savić je dodao da su među evidentirnim krivičnim djelima 43 bila iz oblasti opšteg kriminaliteta i po dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja, zloupotrebe opojnih droga i privrednog kriminaliteta.

Savić je rekao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena 42 izvještaja protiv 35 lica, od kojih su 13 povratnici u vršenju krivičnih djela i jedno maloljetno lice.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u novembru nije bilo krivičnih djela koja bi izazvala veću pažnju javnosti, niti je bilo prekršaja javnog reda i mira sa pet i više lica.

„S obzirom na sve iznesene pokazatelje, može se reći da je u novembru stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik bilo zadovoljavajuće“, rekao je Vasiljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare