Episkop Hrizostom: Vaskrs najveći praznik

0

ZVORNIK – NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom poručio je danas u Karakaju kod Zvornika da je praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista najveći i najčudesniji praznik u istoriji roda ljudskoga.

Vladika Hrizostom služio je danas, uz sasluženje sveštenstva, svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Hristova Vaskrsenja u Karakaju kod Zvornika.

Nakon liturgije obavljena je litija oko crkve i prelomljen slavski kolač, čime je ova crkva proslavila krsnu slavu -Vaskrsenje Hristovo.

„To je praznik kada Gospod mijenja zakon smrti, zakon grijeha i vlast đavola. Sve ono što je do tada bilo dominantno kaš što je zakon mržnje, nepravde, pobijeđeno je Vaskrsenjem Hristovim, koje je znak pobjede dobra i ljubavi nad svim zlima, nepravdama i mržnjama“, rekao je vladika Hrizostom.

Vladika Hrizostom je naglasio da zato treba da se radujemo, ne samo što je Hristos vaskrsao, nego što je time život vječni darovao svima onima koji su prije njega čekali vaskrsenje mrtvih.

„Gospod nam daje sve. Mi samo treba da se trudimo, da ono što nam je Gospod podario, svojim stradanjem i vaskrsenjem, da to imamo kao najveće bogatstvo, koje se ničim ne može mjeriti“, rekao je episkop i podsjetio da je praznik vaskrsenja Hristova praznik nad svim praznicima.

Zbog aktivnog učešća u životu Crkve božije u Karakaju, vladika Hrizostom je uručio arhijerejske pohvale Dušici Savić i Borislavu Stevanoviću iz Karakaja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare