Episkop Hrizostom služio Svetu liturgiju

0

ZVORNIK – NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom večeras je, uz sasluženje sveštenstva, služio Svetu liturgiju pređeosvećenih darova u Sabornom hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Zvorniku.
Episkop Hrizostom je, nakon liturgije, u obraćanju vjernicima rekao da je veliki i časni post, koji je u toku, priprema za susret sa Gospodom.

„Postom se pripremamo za veliki praznik Hristovog vaskrsenja, pripremamo se za susret sa Bogom i Svetom tajnom Hristovom, postajući time dio Hrista, a on postaje dio nas“, rekao je vladika Hrizostom.

Prema njegovim riječima, da bi sve to bilo sveto i osvećujuće potrebno je upravo kroz post, molitvu, pokajanje i ispovijest pripremiti se za susret sa Bogom.

„Zato je bitno da sebe kroz svete tajne, koje nam je sveta crkva misleći o nama i spasenju propisala, dostojno uvijek i neprestano pripremamo za susret sa Gospodom“, rekao je episkop Hrizostom.

Episkop Hrizostom je podsjetio da se sutra slavi prvo i drugo obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja, proroka, preteče i krstitelja Gospodnjeg.

„Upravo Sveti Jovan Krstitelj je išao ispred i govorio promijenite se dolazi carstvo nebesko, misleći na Bogočovjeka koji dolazi na rijeku Jordan uzimajući krštenjem grijehe svijeta na sebe, a carstvo nebesko je upravo Gospod“, rekao je episkop Hrizostom.

Nakon liturgije, vjernici su pristupili Svetoj tajni pričešća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare