Episkog Grigorije služio Svetu liturgiju

0

SOKOLAC – Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački Grigorije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, uz sasluženje sveštenstva.
„Na radost, na spasenje i na život da vam bude služba Božija, da budete živi i zdravi, da se molite Bogu, da volite Boga i da volite jedan drugoga, kao samoga sebe, da volite i sami sebe, ali to ćete moći ako volite Boga“, poručio je vladika Grigorije u besjedi nakon liturgije.

On je ukazao vjernicima da će i Boga moći da vole samo ako vole jedan drugog. „Neka ste blagosloveni, neka je blagoslovena vaša žrtva ljubavi danas što ste stajali pred lice Božijim, da Bog primi naše darove kao što je primio Aveljove“, rekao je episkop Grigorije, koji je administrator Mitropolije dabrobosanske.

Vladika je danas blagoslovio i nove služitelje oltara Božijeg. „Da Bog blagoslovi ove danas koji su postali novi služitelji oltara Božijeg, oca Sava i oca LJupka, đakona, da da novu snagu našim protama – ocu Aleksandru, ocu Vladislavu i igumanu Andreju“, rekao je episkop Grigorije.

On je poželio okupljenima da Bog svima da radosti, mira i života. „Uvijek da se u radosti sastajemo, amin Bože“, rekao je vladika zahumsko-hercegovački.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare