Emil Vlajki na “Čučkovim književnim susretima”

0

HAN PIJESAK – Četvrta Manifestacija “Čučkovi književni susreti” biće održana u Han Pijesku od 16. do 18. marta, a jedan od učesnika biće i potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki koji će govoriti besjedu. Besjedu će govoriti i Milisav Savić, a nagrada “Čučkova knjiga” biti uručena književniku Nikoli Teofiloviću iz Kragujevca.

U okviru manifestacije u Narodnoj biblioteci “Branko Čučak” biće upriličene promocije knjiga “Djela branka Čučka – prvi tom”, “Kažem ti kao svom rođenom” Milke Tošić iz Han Pijeska i “Protini zapisi” Milorada Lukića iz Vlasenice.

Na manifestaciji će biti prikazani dokumentarni filmovi “Bosna zemlja mržnje” za koji je scenario i režiju uradio Branko Brđanin Bajović iz Banjaluke i “Bukvar bukvica” scenario i režija Milenko Jovanović, zatim film “Anikina vremena” u režiji Vladimira Popovića.

Tokom trodnevne manifestacije svoje stihove govoriće Milutin Savčić, Milanko Lelek, Savo Radulović, Aćim Todorović i Ivan Šarac, te Slobodan Jović, Branko Kršić, Željko Pržulj i Goran Vračar.

Posljednjeg dana manifestacije u umjetničkom dijelu programa učestvovaće Željko Erkić, Ivan Ećimović, Dragana Savčić, Ljilja Mandić i pjevačka grupa “Šumarice” iz Han Pijeska.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments