Eleminisati rad na crno

0

Član Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske Vlado Pavlović rekao je Srni da je cilj kampanje „Zaštitite prava radnika“, koja je danas provedena i na Palama, da se skrene pažnja na rad „na crno“.

„Tražimo od Vlade Srpske, poslodavaca i svih relevantnih institucija da se eliminiše rad `na crno` i da se plaćaju sve obaveze“, istakao je Pavlović i dodao da, prema podacima Sindikata, trenutno u Srpskoj radi 80.000 neprijavljenih radnika.

Prema njegovim riječima, kada bi se taj broj smanjio bar za 20 odsto, u fondove bi se na godišnjem nivou slilo oko 86 miliona KM, a u budžet Republike Srpske oko 17 miliona KM.

„Ovi brojevi sasvim jasno govore u kakvim uslovima živimo i koliko svi gubimo ukoliko se ne eliminiše rad `na crno“, rekao je Pavlović i pozvao građane da prijave sve slučajeve rada „na crno“ za koje znaju.

Pavlović je istakao da Sindikat u kampanji, koja će trajati godinu dana, ima podršku Vlade Srpske i premijera Željke Cvijanović.

On je svim radnicima Republike Srpske čestitao Međunarodni praznik rada – 1. maj.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Milko Čolaković rekao je Srni da podržava inicijativu Sindikata u borbi protiv rada „na crno“.

Čolaković je dodao da uloga Zavoda u borbi protiv rada „na crno“ nije velika, jer on može dostaviti inicijalne podatke nadležnim institucijama, ali je većina posla na republičkom inspektoratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare