Elektrodistribucija Pale: Subvencije za 5244 korisnika

0

Na području 13 opština koje električnom energijom snabdijeva „Elektrodistribucija“ Pale, subevncije za potrošnju električne energije odobrene su za 5 244 korisnika.
Nakon što su „Elektrodistribuciji“ Pale uplaćena sredstva za subvencionisanje socijalno ugroženih kategorija – potrošača električne energije, u toku je knjiženje subvencija od 87,33 KM po korisniku ili 120 kilovat-časova mjesečno za period januar-juni 2012. godine.


Srni je u ovom preduzeću potvrđeno da se knjiženje vrši po spiskovima, na kojima se nalaze ukupno 5.224 korisnika, i to na spisku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite 3.615 korisnika i Fonda PIO Republike Srpske 1.609 korisnika.

Ovaj broj će u narednom periodu biti uvećan za još nekoliko stotina korisnika, za koje će sredstva biti naknadno uplaćena i spiskovi naknadno dostavljeni.

Primaoci subvencija su penzioneri sa penzijama do 200 KM, korisnici stalne novčane pomoći, dodatka za pomoć i njegu drugog lica, materinskog dodatka i korisnici dodatka za djecu.

Korisnici koji ostvaruju pravo na subvenciju po više osnova, mogu ostvariti subvenciju samo po jednom osnovu.

Ukoliko na jednom mjernom mjestu električnu energiju troši više lica koja imaju pravo na subvenciju, može biti ostvarena samo jedna subvencija, izuzev u slučajevima kada je riječ o posebnim stambenim jednicama koje koriste zajedničko mjerno mjesto, kao što su centri kolektivnog smještaja izbjeglih i raseljenih lica.

„Elektrodistribucija“ Pale vrši snabdijevanje električnom energijom na području 13 opština – Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, Istočni Stari Grad, Sokolac, Rogatica, Višegrad, Rudo, Foča, Trnovo, Kalinovik, Novo Goražde i Čajniče. Ima ukupno 53.320 potrošača domaćinstava i 3.919 potrošača iz kategorije ostale potrošnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare