Eksplodirao automobil bivšeg policajca

0

Automobil bivšeg komandira policijske stanice Pale Ivana Šarca potpuno uništen u eksploziji. Povređenih nema, priveden Miroslav Škobo.

Na Palama je u ponedjeljak ujutro eksplodirao automobil bivšeg komantira policijske stanice Ivana Šarca. Danka Tešić portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo saopštila je da je u eksploziji automobil potpuno uništen, a oštećena su garažna vrata i zid zgrade. Povrijeđenih nema, rekla je Tešićeva. Naglasila je da se zbog detonacije zapalio „golf 5“ koji se nalazio u garaži, istakavši da je u toku privođenje osumnjičenih.

Među prvima priveden je Miroslav Škobo, odranije poznat policiji, a bio je osumnjičen i za ubistvo bračnog para Todorović na Palama 2. jula 2004 godine.

Prema njenim rečima, mesto događaja obezbeđuje policija i u toku je uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja.

Šarac se trenutno bavi obukom vozača za polaganjem vozačkih ispita.

Pod vozilo komandira paljanske Policijske stanice 24. aprila 2004. godine takođe je postavljena eksplozivna naprava.

Stanovnici Pala potvrdili su Srni da su se protekle sedmice u centru grada sukobili Šarac i sin Jovana Škobe Miroslav koji je Šarcu pretio oružjem.

Šarac: Eksplozija je posljedica mog rada u policiji

Bivši komandir Policijske stanice Pale Ivan Šarac, pod čiji je automobil jutros u 4.30 časova na Palama bačena eksplozivna naprava, rekao je Srni da je razlog ove eksplozije njegov dosadašnji rad u policiji.

„Ovo je posljedica moje bivše službe u MUP-u“, rekao je Šarac, ne želeći da daje više informacija radi istrage.

On je naglasio da ne želi da remeti istragu, jer zna kako je to, pošto je radio u policiji.

Šarac je potvrdio da je postojao konflikt između njega i Miroslava Škobe, koji je odranije poznat policiji, a bio je osumnjičen i za ubistvo bračnog para Todorović 2. jula 2003. godine na Palama.

Vozilo posuto zapaljivom tečnošću

Sudski vještak ustanovio je da je na vozilo Ivana Šarca na Palama prosuta zapaljiva tečnost i da je potom zapaljeno, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je uviđajem utvrđeno da su nepoznati počinioci provalili u garažu u kojoj se nalazio Šarčev „golf 5“ i da su ga posuli zapaljivom tečnošću i zapalili, a ne da je, kako je jutros saopšteno, riječ o podmetanju eksplozivne naprave.

Ona je naglasila da je na vozilu pričinjena totalna šteta .

(Srna / MONDO / Dnevni avaz)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare