Ekonomski fakultet promovisao diplomirane ekonomiste i magistre

0

U amfiteatru nove zgrade Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana je promocija 171 diplomiranog ekonomiste i 13 magistara ekonomskih nauka, koji su redovne i magistarske studije na ovom fakultetu završili u prošloj i u ovoj školskoj godini.

Pozdravljajući prisutne zvaničnike, predstavnike političkog i javnog života BiH, Republike Srpske, grada Istočnog Sarajeva i opštine Pale, dekan Ekonomskog fakulteta na ovom Univerzitetu LJubiša Vladušić rekao je da se taj fakultet, nakon 62 godine postojanja i pune dvije decenije uspješnog rada u Srpskoj, nalazi pred novim početkom i izazovom.

„Izazov je stvarati uslove da budemo bolji i kvalitetniji. Izazov je ulagati u sopstveni razvoj i biti konkurencija mnogo starijim i poznatijim institucijama ovog tipa u zemljama okruženja i u Evropi. Spremni smo da taj izazov prihvatimo i da, u saradnji sa republičkim, gradskim i opštinskim institucijama vlasti, kao i sa istaknutim privrednicima kojih je ovdje ne mali broj, stvorimo najbolje uslove za nastavni i naučni proces na ovom fakultetu“, poručio je Vladušić.

On je najavio da će rukovodstvo Ekonomskog fakulteta učiniti sve da kompletno opremi novu zgradu i u njoj što prije počne izvođenje nastave.

„Svaka faza razvoja je teška, a posebno ova koju provodimo u vrijeme ekonomske krize. Svjesni smo i činjenice da je prije 20 godina osnivačima i obnoviteljima ovog fakulteta ovdje na Palama bilo mnogo teže. Neki od njih, nažalost, nisu više s nama, ali njihov rad i doprinos ne smije i neće biti zaboravljen“, naglasio je Vladušić.

On je ocijenio da je Ekonomski fakultet mnogo uradio na stvaranju sopstvenog kadra, kao i na promociji novog studijskog programa turizma i hotelijerstva kroz organizaciju naučne konferencije na Jahorini, koja iz godine u godinu postaje sve značajnija i uticajnija.

Upućujući čestitke promovisanim diplomiranim ekonomistima i magistrima ekonomskih nauka, Vladušić je ocijenio da je diploma Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu najbolja preporuka njihovim budućim poslodavcima.

„Ubijeđen sam da vam je ovaj fakultet dao dovoljno vještina i znanja da jednog dana postanete uvaženi direktori javnih i privatnih preduzeća, ugledni bankari i poslovni ljudi, predstavnici vlasti, premijeri i predsjednici. Ponosni smo na vas i uvjereni da ovo društvo neće propustiti priliku da na vašem znanju i sposobnostima gradi svoju budućnost“, zaključio je Vladušić.

Prisutne studente, profesore i goste u ime Univerziteta pozdravio je pomoćnik rektora, senator Srpske i dekan Pravnog fakulteta Milan Tomić koji je naglasio da dodjela ovolikog broja diploma predstavlja „slavu nad slavama“, kako za lokalne zajednice i grad Istočno Sarajevo, tako i za cijelu Republiku Srpsku.

„Bez nauke nema ni opstanka, ni prosperiteta jedne države. Obrazovanje naše djece najbolja je investicija i čestitam svim roditeljima koji su to uradili i poklonili povjerenje našem univerzitetu. Od srca čestitam svim promovisanim studentima i magistrima i želim da najbolji od njih što prije dođu na naša mjesta“, poručio je Tomić.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, koji je naglasio da će strateški cilj gradske administracije biti da brine o opstanku i razvoju UIS-a.

„Grad bez Univerziteta je kao tijelo bez glave ili čovjek bez duše“, naglasio je Samardžija.

Najboljem promovisanom magistru ekonomskih nauka Vesni Prorok, koja je magistarski studij okončala prosječnom ocjenom deset, posebnu nagradu, tablet–računar, dodijelio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Istih šest nagrada sponzori ove manifestacije dodijelili su najboljim studentima, koji su studij na Ekonomskom fakultetu ovog univerziteta okončali prosječnom ocjenom većom od devet.

Svečanost su svojim muzičkim nastupima uveličali studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a prostor hola i amfiteatra nove zgrade Ekonomskog fakulteta ukrasile su i umjetničke slike iz fundusa likovne akademije „Art simpozijum“, koja se svake godine održava na Jahorini.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/promocija-studenata-ekonomski-fakultet-2013/] width=[100] height=[100] title=[Ekonomski fakultet promovisao diplomirane ekonomiste i magistre] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare