Ekološki performans za očuvanje Zemlje

0

Članovi Planinarsko-ekološkog društva „Romanija“, mladi ekolozi osnovnih škola „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ i djeca iz obdaništa „Bubamara“ izveli su juče u Palama prigodan ekološki performans „Spasimo planetu“ povodom Dana planete Zemlje 22. aprila.Predsjednik „Romanije“ Radoje Vojvodić rekao je Srni da žele poslati poruku da je krajnje vrijeme da se zaštite prirodna bogatstva.

„Najveći je problem što smo svi potpuno ravnodušni na našu ekološku stvarnost, zbog čega stalno moramo apelovati na ekološku svijest građana“, rekao je Vojvodić Srni.

On je istakao da su djeca vožnjom rolera i bicikala, uprkos kiši, ukazali na problem zagađivanja planete Zemlje od prekomjernog korištenja vozila, nakon čega je u Kulturnom centru Pale upriličen prigodan kulturno-ekološki program.

„Djeca su u ekološkom performansu prikazali svoje viđenje Zemlje i puštanjem balona uputiti apel da svi moramo da zaštitimo planetu Zemlju, koja je ugrožena“, rekao je Vojvodić.

Predstavnik Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Predrag Lopatić pozdravio je akciju i izrazio zabrinutost pasivnim odnosom društva prema zaštiti životne sredine.

Akciji se pridružio i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić.

Planinarsko-ekološko društvo, Romanija

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare