Ekološka partija Republike Srpske i Zelena stranka Srbije potpisali sporazum o saradnji

5

Danas je u Palama potpisan sporazum o saradnji između Ekološke partije Republike Srpske i Zelene stranke Republike Srbije, koja je parlametarna stranka u Srbiji.

Konferenciji za štampu su prisustvovali predsjednik Zelene stranke i republički poslanik Goran Čabradi, zamjenica predsjednika Zelene stranke Branislava Jeftić, potpredsjednik Ratko Bajčetić, kao i domaćin predsjednik Ekološke partije RS Nikola Lazarević.

Na konferenciji je istaknut značaj politike “zelenih” kako na regionalnom, tako i na svjetskom nivou. Nikola Lazarević je istakao da su građani Srbije prepoznali Zelenu stranku i politiku koju ona vodi, te dodao da je rad ove stranke od izuzetnog značaja za zaštitu životne sredine u Srbiji i realizaciju brojih ekoloških projekata koji iz evropskih fondova povlače velika sredstva.

“Želimo uraditi u Republici Srpskoj ono što su uradile zelene partije u Evropi i Srbiji. Danas se u Srbiji donose i provode zakoni, podstiče se regionalna saradnja što bi Republici Srpskoj bilo od izuzetnog značaja”, izjavio je Lazarević, koji se zahvalio predstavnicima Zelene stranke na podršci.

Predsjednik Zelene stranke Goran Čabradi je izrazio nadu da će Narodna skupština Republike Srpske uskoro imati poslanike iz “zelene” opcije, kao što je to svuda u razvijenim zemljama.

“Mi smo tu da pomognemo koliko smo to u mogućnosti. Ova saradnja nije slučajna, ona je proizvod naše politike i podsticanja saradnje između zelenih partija, država i cijelog regiona. Primjetio sam ovdje snažne poruke koje političari poručuju sa plakata, tamo gdje im nije mjesto i to sigurno nije patriotizam. Patriotizam je pronalazak načina kako da unaprijedite svoje društvo i zaštitite svoju životnu sredinu”, izjavio je medijima u Palama Goran Čabradi.

Sa konferencije je poručeno da je cilj “zelenih” partija ujedinjenje i zajednička borba za čist vazduh, čistu vodu i čisto tlo. Politika zelenih partija nema granice, te da će se rezultati rada ovih partija vidjeti kroz 20, 30 godina. Zelene partije imaju mogućnost korišćenja evropskih fondova, te je problem finansiranje velikih projekata za zaštitu životne sredine moguće riješiti na taj način.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Хвала порталу на објави ове по Пале, Сарајевско-романијсклу регију и Републику Српску најважније вијести од почетка кампање.

Наиме, док се друге партије, оне које су задњих 20 година уништиле привреду Пала и регије свађају, купују гласове, туку, пале једни другим аутомобиле, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ иду позитивном причом.

Као супер национално одговорна прича још једном у кампањи ДОМИНИРАМО ПРОГРАМОМ, ИДЕЈОМ И ОБРАЗОМ, све на дјелу показујући колико је битно да Српска има ЗЕЛЕНЕ у парламенту.
Доказала су то данас Палама, регији и Српској наша браћа, парламентарна ЗЕЛЕНА СТРАНКА из Србије.

Веома су били скромни, велику афирмацију и огромна средства су донијели Србији из фондова како су ушли у републичке, покрајинске и локалне парламенте.
Шта да вам кажем, знам да разбијамо на мом профилу, да доминирамо кампањом, ево и ову најљепшу послератну причу за Пале, моћи ћете у оригиналу да видите на мом фејсбук профилу и страници.

Поздрав Никола Лазаревић

Može li g. Lazarević pokrenuti kod nadležnih da ODMAH počne sezona gijanja, jer je u stanovima neizdrživo hladno, a nismo svi u mogućnosti da pored redovnog godišnjeg plaćanja Toplanama, još dodatno plaćamo grijanje.

Zaista su nadležni u opštini, kao i Toplane, krajnje neodgovorni što grijanje ne počinje sa prvim ozbiljnijim zahlađenjem, kao što to rade u skoro svim gradovima koji su i do 10-tak stepeni C topliji od Pala.

Neka g. Lazarević, ispred svoje Ekološke partije, pokrene “bunt”, odnosno građansku neposlušnost, neplaćanja grijanja za jedan mjesec u godini…, mislim da bi ga svi korisnici grijanja u tome apsolutno podržali!!!

Ukoliko Nikola Jaku Lazarevic ne bude podrzan od strane Paljana a pozivajuci se na njegov portal ZASTO PALJANI NE VOLE PALJANEonda zaista i ne treba niko da BUDE POSLANIK IZ OPSTINE PALE, On jedini zagovara JAKU i stabilnu buducnost.Samo naprijed Nikola premili i cestiti brate paljanski ugledu ljudski mozgu vrsni znalce i uzornice i hrabro kao sto to jedino ti umijes.Zarto braco paljani ljubogostani i ostalipodrzimo naseg finog Nikolu jer Nikola jedini zna kako ce stvoriti JAKU drzavu.SRETNO

Koliko čujem u pričama, sve što nije zavedeno, što se ne da kupiti i ucjeniti, sve će to u nedjelju u Palama biti za Nidža.

Kao i do sada, Nidžo će imati pedesetak galsova.