Ekipa Osnovne škole Pale najbolja na Opštinskom prvenstvu u šahu

0

Omladinski šahovski klub “Gambit” Pale organizovao je Opštinsko prvenstvo u šahu u nedjelju 23.3.2014. godine u prostorijama Osnovne škole Srbija.
Učestvovalo je 26 dječaka i 12 djevojčica iz četiri osnovne škole Pale, Srbija, Podgrab i Mokro. Dječaci su igrali ekipno na 6 ploča, a poslije 6 kola najbolji su bili učenici Osnovne škole Pale sa osvojenih 10 meč bodova.

Konačan poredak :
Osnovna škola Pale 10 meč bodova,
Osnovna škola Srbija 6 meč boda,
Osnovna škola Mokro 5 meč boda,
Osnovna škola Podgrab 3 meč boda.

Pobjedničku ekipa igrala je u sastavu: Luka Pekić, Branko Koprivica, Lazar Savić, Aleksa Šarac, Luka Lazić, Dario Šiljegović.

Djevojčice su igrale pojedinačno, a na kraju su najbolje bile učenice Osnovne škole Srbija:

Prvo mjesto dijelile su Teodora Marković i Anđela Kovačić, ali bolji dodatni kriterijum bio je na strani Markovićeve. Treće mjesto zauzela je Sara Gavrić.

“Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, a prije svega bih pohvalio kvalitet odigranih partija i ponašanje svih učesnika na prvenstvu. Veliki broj zainteresovanih učenika iz sve četiri škole je pokazatelj da trebamo i u buduće organizovati ovakva takmičenja.

Sada nam predstoji Republičko takmičenje u Dvorovima, a planiramo da odemo u što većem broju i da ponovimo rezultate iz prethodne godine kada smo imali zaista odlične rezulate”, stakao je predsjednik OŠK “Gambit” Boris Popić.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/opstinsko-prvenstvo-u-sahu-mart-2014/] width=[54] height=[54] title=[Opštinsko prvenstvo u šahu mart 2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments