Ekipa Kolašina pobjednik „Jagnjijade“

0

ISTOČNI STARI GRAD – Pobjednik gastro-turističke manifestacije „Jagnjijada 2013“, koja je danas održana na Vučjoj Luci u opštini Istočni Stari Grad, je ekipa Kolašina iz Crne Gore. Druga je ekipa opštine Pale, a treće mjesto dijele ekipa izbjeglica iz sarajevskog polja nastanjenih u Bijeljini i ekipa iz Teslića.


„Izuzetno sam zadovoljan današnjim skupom u porti crkve Svetog Pantelejmona gdje se u prisustvu velikog broja građana, u tradicionalnom pečenju jagnjadi takmičilo čak 42 ekipe iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore“, rekao je Srni načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

On je napomenuo da je manifestacija dio turističke ponude ove opštine, koja svoju egzistenciju zasniva i na eksploataciji šume i kamena, kao i poljoprivrednoj proizvodnji, posebno stočarstvu.

„Trpezu ljubavi“ u porti crkve Svetog Pantelejmona blagoslovio je jerej hadži Miljan Rađenović, a prisutne je pozdravio načelnik opštine Krupa na Uni Gojko Kličković, koji je jedan od najvećih ktitora crkve na Vučjoj Luci.

On je zajedno sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom danas pokrenuo inicijativu da se od septembra organizuje veliko srpsko bratimljenje opština sa područja Krajine i Romanije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare