Egzodus Srba iz Sarajeva uvrstiti u kalendar značajnih događaja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Boračka organizacija opštine Istočno Novo Sarajevo smatra da bi obilježavanje egzodusa Srba iz Sarajeva u periodu od 1995. do 1996. godine trebalo uvrstiti u Kalendar obilježavanja značajnih događaja.
Boračka organizacija zahtijeva od predstavnika opštinskog, gradskog i republičkog nivoa da se ovaj događaj obilježi dostojanstveno, ocjenjujući da mu se ne posvećuje adekvatna pažnja.

Sarajevski Srbi su najveći stradalnici u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, jer su, položivši mnoge živote, napustili odbranjenu srpsku zemlju, a sve radi Republike Srpske, saopšteno je iz ove organizacije.

Boračka organizacija traži jedinstvo svih političkih partija u očuvanju Republike Srpske, te veću posvećenost razvoju Republike i zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca.

Stav ove organizacije je da se malo pažnje posvećuje zapošljavanju ove populacije, a navode i da je na području opštine Istočno Novo Sarajevo evidentirano 31 nezaposleno dijete poginulih boraca kao i da projekti i sredstva koja se nude nisu adekvatno rješenje.

Zbog teškog materijalnog položaja u kojem se nalaze demobilisani borci, Boračka organizacija traži od Vlade Republike Srpske da donese Odluku o subvenciji utroška električne energije za demobilisane borce koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare