Edukovanje osnovaca o pravilnom ponašanju u saobraćaju

0

SOKOLAC – Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Sokolac danas su ispred Osnovne škole „Sokolac“ u nastavku kampanje „Vozači – škola je za nas, oprez je za vas“ organizovali druženje sa učenicima drugih i trećih razreda, u okviru kojeg su osnovcima prezentovana sredstva koja u svom radu koristi policija.

U saopštenju Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo navodi se da je cilj ovakvih i sličnih aktivnosti podizanje svijesti o potrebi većeg opreza na ulici, kao i edukacija najmlađih školaraca o pravilnom i bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Mališani obučeni u majice i kačkete sa natpisom „policija“, u prisustvu policijskih službenika zaustavljali su vozila i vozačima ukazivali da oprezno i sporije voze, pogotovo u blizini školskih objekata.

Tokom septembra i oktobra u svim osnovnim školama na području CJB Istočno Sarajevo organizovana su edukativna predavanja o bezbjednom i pravilnom učešću pješaka /djece/ u saobraćaju, a učenici su imali priliku da pogledaju i kratki film o toj temi.

Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koju provode policijski službenici u sklopu kampanje, a njen osnovni cilj je da se najmlađa populacija edukuje i upozna sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, kako se ne bi desile neželjene posljedice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments