Edukativna predavanja o trgovini ljudima

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Srednjoškolskom centru „28. juni“ u Istočnom Sarajevu danas je održano edukativno predavanje o trgovini ljudima u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Tokom predavanja policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo upoznali su učenike drugih razreda sa ovom problematikom, te su istakli da na području koju pokriva ovaj centar nije zabilježen rast ovih krivičnih djela.

Sa predstavnicima škole dogovoreno je da u narednom periodu budu održana predavanja o drugim temama iz oblasti maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, zloupotrebe droga, te zloupotrebe društvene mreže fejsbuk.

U okviru današnjeg predavanja, koje je održano na zahtjev škole, a za koje su učenici pokazali veliko interesovanje, razgovarano je i o prostituciji, krijumčarenju ljudima, te seksualnom zlostavljanju.

Stalna saradnja između škole i policije biće nastavljena i u narednom periodu s ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju i suzbijanju nezakonitih pojava u društvu, kao i svih oblika devijantnog ponašanja.

Plan preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments