Edukacija za zdravstvene radnike

0

JAHORINA – Na Jahorini je danas održan završni dan edukacije za zdravstvene radnike Republike Srpske na nastavnom modulu „Organizacioni menadžment u zdravstvenim ustanovama“.

„Ova edukacija namijenjena je menadžerima-direktorima domova zdravlja, načelnicima odjeljenja i glavnim sestrama s ciljem unapređenja upravljačke vještine, da bi domovi zdravlja bolje poslovali“, rekao je Srni predstavnik Centra za zdravstveni menadžment Aljoša Đudurović.

Đudurović je istakao da je ovo jedan od četiri modula koja se rade u organizaciji Centra za zdravstvo i menadžment, a provodi se u 54 doma zdravlja u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, menadžeri-direktori domova zdravlja, načelnici odjeljenja i glavne sestre proći će i obuke o upravljanju kvalitetom zdravstvene zaštite, zdravstvenu ekonomiku i finansiranje zdravstvene zaštite i menadžment ljudskih resursa u zdravstvenim ustanovama.

On je naglasio da su učesnici današnje edukacije direktori domova zdravlja i njihovi najbliži saradnici, uključujući načelnike službi i glavne sestre iz domova zdravlja sa Pala, iz Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Trnova, sa Sokoca, iz Rogatice, Han Pijeska i Čajniča.

Đudurović je naglasio da su posljednjem danu edukacije na Jahorini prisustvovali i viši stručni saradnik za primarnu zdravstvenu zaštitu i javno zdravstvo u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Jasminka Vučković i načelnik Centra za zdravstveni menadžment Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Severin Rakić.

On je najavio da će Centar za menadžment u narednom periodu održati i kratki kurs o temi „Upravljanje promjenama za timove porodične medicine“, koji će do 2014. godine proći 300 timova porodične medicine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare